Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vrah z Kmetiněvsi se přestal léčit! Je to granát, který vybuchne

Vrah Robin je volný a chce začít nový život
Vrah Robin je volný a chce začít nový život  (Autor: Reprofoto TV Nova)
Autor: Veronika Pukačová, Jan Doležal, apk - 
20. dubna 2011
06:52

Nikdo neví, jak vlastně vypadá, změnil si jméno, je ale velice nebezpečný. Robin P. (20) před sedmi lety na Nový rok zavraždil a znásilnil Barborku (†13). Tehdy mu ještě nebylo ani třináct let. Minulý rok ho pustili z výchovného ústavu, jenže teď se přestal léčit! Před zákonem je čistý, nemá zápis v trestním rejstříku a k léčbě ho nikdo nemůže donutit. Teď volně chodí mezi námi...

Přestože od tragédie uběhlo už sedm let, obyvatelé středočeských obcí Kmetiněves i Hospozín mají otřesnou událost stále v živé paměti. „Myslím, že je tady i po tak dlouhé době ještě dost lidí, kteří by si to s ním moc rádi vyřídili,“ řekl včera Blesku jeden z místních.

Přestal docházet na léčbu

Robin P. dívenku zavraždil na Nový rok v roce 2004. Pak ji znásilnil a pohodil do potoka. Několik měsíců vydržel předstírat, že s vraždou nemá nic společného. Usvědčily ho až testy DNA. Soud ho jako mladistvého nejdříve poslal do detenčního ústavu v Děčíně, pak byl přeložen do výchovného ústavu v Praze, kde se vyučil kuchařem. Za poruchu, kterou trpí, nemůže, je ale nutné brát pravidelně léky.

Ty užíval, když byl pod dozorem. Jenže již více než rok je volný, žije život svobodného člověka. A podle nejnovějších informací přestal docházet na léčbu! „Doufám, že se brzy objeví,“ uvedl v pondělí ošetřující lékař Slavoj Brichcín pro server idnes.cz. Informací byl zaskočen i ředitel ústavu, ve kterém Robin pobýval: „To je pro mě překvapení. V tomto měsíci jsem ho tam vezl,“ řekl Patrik Matoušů.

Je to granát vhozený mezi lidmi

Podle odborníků není Robinova porucha (patologická sexuální agrese) léčitelná, lze se s ní však naučit Co když to ale Robin nezvládne? „Je granát vhozený mezi lidi a čeká se, kdy vybuchne. Má čistý trestní rejstřík, protože čin spáchal před dovršením patnáctého roku, a nikdo ho nemůže donutit, aby se léčil,“ řekl starosta Kmetiněvsi Luděk Kvapil.

Vážnost situace potvrdil také ředitel bohnické psychiatrické léčebny Martin Holý: „Pokud pacient léčbu přeruší, zvyšuje se riziko, že podobný čin zopakuje.“ Starosta Kmetiněvsi Kvapil proto inicioval výzvu za změnu zákona a snížení trestní odpovědnosti z 15 na 14 let. Novela by měla také umožnit dostat dětské vrahy pod trvalý dohled.

V rodné vsi vychází jen v noci

Robin P. se tu a tam do rodného Hospozína vrací, vždy ale jen nakrátko. Dodnes tu totiž žijí jeho prarodiče. „Byl tady asi před měsícem. Zdržel se asi tři dny, ale ven vycházel jenom v noci. Asi se bojí pomsty a lynčování,“ dodal jeden z obyvatel Hospozína. Ve vesnicích kolem místa tragédie totiž chlapce dobře znají, i když se od svých třinácti let hodně změnil. V létě se pohyboval v pražských Letňanech, kde dokonce jeden den pracoval v obchodě. Pak ho však vyhodili.

elninno ( 3. ledna 2014 22:01 )

Pane,prece musis vedet,o co jde a ze zakony,jsounezakonne postavny. Jak jsem rad,ze uz neziji v tom Klausovem kralovstvi,ale v ty spatny americe. Lie BDETE.

elninno ( 3. ledna 2014 21:58 )

pane,svet neni silen,svet je v ***i,zmizelaslusnost,radost ze zivota a malych veci,zvitezia hrabavost,moc a neskutecna ziskuchtivost. Takze,at si ta nenasytna hovada uvedomi,ze maji jen jeden zaludek,jednu holou *** a tu..si vezmou sebou,az v prach se obrati.

elninno ( 3. ledna 2014 21:53 )

Naposty souhlas,tady pored ti ruzni ***i jsou ve vyhodach. Rozmlatit na sracku,ja mu dam,ze je nelecitelny. Ten zkurvyparchant je lecitelny..kolimbijskou kravatou,ale misto jazyka mu krkem protahnout ten zkurveny ocas.

elninno ( 3. ledna 2014 21:49 )

souhlas,je treba vzit spravedlnost do svych rukou,vyrvat mu ty zkurveny koule a nechat ho sezrat hladovymi psy,kulku si ten zkurvysyn nezaslouzi.

elninno ( 3. ledna 2014 21:47 )

To .Te bavi,psat.o tom ***ovi,vy cesky hovada.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání