Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Nechám vás zmizet v matrixu, křičel na policisty a fetoval hlínu

Matrix to je pro mnohé hlavně film s Keanu Reevesem v hlavní roli - ilustr. foto
Matrix to je pro mnohé hlavně film s Keanu Reevesem v hlavní roli - ilustr. foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: jos - 
19. dubna 2011
12:42

Polonahého sedmadvacetiletého muže, který na poli u Hradce Králové pálil své oblečení a rozebíral osobní auto, zadrželi v pondělí hradečtí strážníci. Při zadržení kladl odpor a na policisty křičel, že je nechá zmizet v Matrixu.

Muž, který byl zřejmě pod vlivem drog, s autem ve čtvrti Piletice nejprve prorazil plot a narazil do stromu. Pak s vozem uvízl v poli. Uvedla to mluvčí hradeckých strážníků Eva Čížková. Muž podle svědků nejprve spálil své oblečení i doklady a pak přímo na poli začal rozebírat motor auta. Vyndal z něj kabely, klimatizaci či chlazení.

"Tvrdil, že auto jezdí na vodu, proto musí všechny nepotřebné díly odstranit. Na kapotu si nasypal hlínu a začal ji šňupat," uvedla mluvčí. Na strážníky také křičel: "Žijeme v matrixu, odejděte nebo vás nechám zmizet."

Strážníkům však muž nedokázal nadiktovat své jméno. Jeho totožnost hlídka zjistila z městské karty, která ležela na zemi u spálených věcí. Strážníci pak muže předali státní policii, která by měla zjistit i původ vozu.

Matrix

Výrazy "matrix" nebo "žít v matrixu" se rozšířily po úspěchu sci-fi filmu Matrix a jeho dalších dvou dílů. Snímky popisují svět v rozsáhlém počítačovém systému, na který jsou připojeni lidé žijící v něm svůj virtuální život. Jejich mozek je napojen do Matrixu, takže si neuvědomují, že nežijí skutečný život, ale je jim do mozku pouštěna virtuální realita. Řídí je stroje s umělou inteligencí, které převzaly vládu na planetě. Tyto stroje efektivně chovají lidstvo jen pro energii z lidských těl, díky níž fungují. (Wikipedia.cz)

ivkanatka ( 19. dubna 2011 14:31 )

Asi " ujíždí " před realitou, která je taky taková ujetá - vezmi si to, co se tu děje !! A bude hůř, někteří lidé prostě nevidí východisko, nemají žádnou budoucnost v téhle prohnilé době, kdy se nehledí na nás, obyčejné lidi a řeší to takhle. Vůbec ho ale neomlouvám a ani neschvaluju jeho jednání, ale je to obraz současnosti - - bohužel !!!!! Přibývá vražd, znásilnění, loupeží, kvete korupce. Politici nic neřeší, jen se hádají, podráží, dělají ostudu a pokud náhodou něco schválí, tak je to protisociální a už opravdu neúnosné. V tomto ohledu říkám - zlatý komunisti - i když jsem u nich nikdy nebyla, ale byl řád, lidi měli práci a kde bydlet a i ty banány byly k dostání. Co je platné lidem, že mohou vyjet k moři, když už nemají ani pořádně na jídlo a nájem, o doplatcích za léky nemluvě ?!? Holt je tady opravdu blbá nálada a lidi z toho blbnou a dělají takové nesmyslnosti, vidím to okolo sebe víc a víc !!!

leni.hra ( 19. dubna 2011 13:57 )

Vymaštěná palice...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání