Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Autobus spadl ze srázu: Řidič mrtvý, 13 zraněných

Autor: šim, ČTK - 
18. dubna 2011
18:06

AKTUALIZOVÁNO: Byla to jízda smrti. Řidiči (†60) autobusu, který vozí zákazníky na nákupy do obchodního centra Globus v Praze na Zličíně, se během jízdy zřejmě udělalo zle a nejspíše zkolaboval. Autobus na naprosto rovném úseku pak prorazil plot a zřítil se z dvacetimetrového srázu. Jen těsně se zastavil před vodní plochou, která byla dole. Řidič autobusu byl na místě mrtvý. 13 lidí utrpělo zranění, z toho nejméně dva lidé byli zraněni těžce.

Nehoda se stala kolem 10:00. "Důvody nehody bude vyšetřovat policie. Nemohu tedy potvrdit, že se řidiči udělalo špatně. Z 16 zraněných je 14 lidí zraněno lehce, 2 těžce" uvedla mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová. Později byl počet zraněných snížen na 13 lidí. Z nich 4 byly ženy.

Podle serveru Novinky.cz autobus prorazil plot za obchodním centrem Globus. Řidiče zřejmě za volantem postihly zdravotní komplikace. Úsek silnice, ze které autobus spadl, byl totiž naprosto rovný. Autobus se zřítil asi do dvacetimetrové hloubky a dopadl jen pár metrů od potoka, který dole protéká.

Na místě zasahovaly desítky sanitek, vrtulník, hasiči mají na místě i jeřáb. Zranění byli k ošetření rozvezeni do pražských nemocnic.  V průběhu dne budou postupně vyslýcháni. Právě jejich svědectví a také výsledky pitvy těla zesnulého řidiče dají policii odpověď na otázku, proč k tragické nehodě vlastně došlo. "Zatím je všechno ve stádiu šetření. Čekáme na výslechy svědků a na výsledky pitvy," řekla Blesk.cz mluvčí Jana Rösslerová.

871862:gallery:true:true

jancas ( 18. dubna 2011 20:20 )

Kolikrát když jedu brněnskou MHD tak mám pocit, že se ti trojejbusy a autobusy musí každou chvílu rozpadnou. A zvlášť v zimě, když vím že jedou na letních gumách.

marthe ( 18. dubna 2011 14:49 )

V celku to sice dopadlo relativně "dobře", ale i tak je to moc smutné a hrozné, je mi to líto. Chci aspoň touto cestou vyjádřit upřímnou soustrast pozůstalým pana řidiče, který tak tragicky zemřel.

dobrotka ( 18. dubna 2011 12:59 )

jak to vypada, to jeste dopadlo pomerne dobre, kdyz jsou lide z busu akorat zraneni.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání