Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Majitelka nebezpečných rotvajlerů už má jednoho psa doma

Autor: Jana Ulrichová, jos - 
11. dubna 2011
07:26

Pouze psa Ikarose si o víkendu odvezla domů z karantény majitelka Jana P. Druhého rotvajera, fenu Fíbí, která před týdnem napadla v Podbradci na Litoměřicku malou Radku (3), policisté odebrali.

Případ vyšetřují jako těžké ublížení na zdraví, nikoho ale zatím neobvinili. Podle policejní mluvčí Aleny Romové potrvá vyšetřování delší dobu. Ke slovu zřejmě přijdou i znalci. „Zkoumáme míru zavinění nejen majitelky psů, ale i dalších lidí, kteří měli na dítě dohlížet,“ vysvětlila mluvčí.

Fena se na dívenku vrhla na zahradě u chalupy, kde rodina pobývala u známých. Dítě s vážným poraněním obličeje a rukou přepravil vrtulník do pražské motolské nemocnice. Zraněna byla i matka majitelky psů, která se mezi holčičku a útočícího psa postavila. Jak je na tom dívenka nyní, rodiče zakázali zveřejnit.

Policisté oba rotvajlery ihned po krvavém incidentu převezli do karantény do útulku Psí domov v Řepnici na Litoměřicku, kde je opakovaně vyšetřil veterinář. Na základě jeho posudku teď rozhodli policisté o odebrání feny Fíbí. „Zůstane u nás do doby, než bude případ uzavřen. Náklady na její pobyt uhradí policie. Utracena nebude,“ uvedla spolumajitelka útulku Miluše Maskulanisová.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání