Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Děti se vzbouřily ve škole, ohrožovaly učitelky!

Ilustrační foto. K výtržnictví ve škole musely být přivolány 3 policejní hlídky.
Ilustrační foto. K výtržnictví ve škole musely být přivolány 3 policejní hlídky.  (Autor: SITA)
Autor: evak, cas.sk - 
23. března 2011
19:35

V základní škole v Prešově na Slovensku proběhla ve středu vzpoura proti učitelskému sboru. Patnáct žáků se zamklo v jedné ze speciálních tříd a začalo demolovat vybavení. Učitelský sbor musel zavolat policii. Přijela právě včas. Mladí výtržníci v tu chvíli obklíčili dvě učitelky a chystali se je napadnout.

Problémy nastaly hned ráno, kdy jedna učitelka zjistila, že někdo kouřil na záchodech. Incident se tedy prověřoval jako porušení školního řádu, při čemž se přišlo na to, že z jedné třídy zmizelo rádio. Pak nastal ten pravý rozruch!

Patnáct žáků se zabarikádovalo ve třídě a dalo se do demolování nábytku. Nezvladatelné děti poté vtrhly do šaten a odtrhávaly dveře od skříněk a kopaly do dveří na chodbě. Šlo o žáky ze speciální třídy ve věku od 7 do 14 let. "Začali házet se židlemi a nadávat nám. Chodila jsem s kolegyní po chodbě a oni proti nám vyrazili a obklíčili nás," řekla učitelka slovenskému serveru čas.sk.

Na místo právě včas dorazily tři policejní hlídky. Na stanici bylo převezeno 9 žáků. Pod dohledem policie se pak výtržníci uklidnily. Z důvodu nízkého věku dětí se vyšetřování přestupků odkládá a škody bude škola vymáhat po rodičích.

Ředitel chce problémy předat jinam

Ředitel školy Dušan Brhlík uvedl, že o události informoval školský úřad. Konflikt se bude řešit s rodiči a sociálními pracovníky. "Jde o žáky ze sociálně slabší komunity z lokality Pod Hrádkem, kteří jsou umístěni do dvou speciálních tříd. Uvažujeme o podání žádosti na přerozdělení školského obvodu," nabídl řešení ředitel. Žáci by tedy museli být přemístěni do jiné školy, což problém ale přímo neřeší.

bokaka ( 24. března 2011 14:56 )

Naprosto souhlasim, ja se jen chci dozit dne kdy rekneme DOST a vyneseme je v zubech . a ja budu v prvni rade s vidlema

hana512 ( 24. března 2011 13:10 )

Kdo vám v Blesku vyhrožuje? Copak nemůžete psát pravdu? Slováci bez servítků a beze strachu v médiích uvádí, že šlo o výhradně o Romy. Ostatně tzv. neromové by si toto nikdy nedovolili!!!!!! Ale to už je rasismus, že?

kudlankabezbozna ( 24. března 2011 09:42 )

cocococo ( 24. března 2011 06:26 )

se musi vratit k Makarenkovi.Dite se musi trestat okamzite po zjisteni kdy provedlo neco ,co nebylo dovoleno.Jako psi.Serezat rakoskou na miste ,a kdyz se vyskytne mezi potrestanymi nejaky "tupy,nechapajici zak" serezat znova.To by v tom byl cert,kdyby tohle ted nefungovalo.Fungovalo to cela staleti .

rulesss ( 24. března 2011 06:24 )

Tak my jsme hrozni rasisti- tak asi takhle zijui v Praze 30 let. 2krat jsem byl prepaden bandou cikanu (jen zmlacen nemel jsem u sebe nic ). Dnes mam 2 deti, urcite nejsou rasisti, ale clovek se uci zkusenostmi. Prvni zkusenost me dcery s cikany je hrozna hadka v krame kde cikanaka vetnamske prodavacce nada do kun, pi, atd. Druha zkusenost s cikany jeji byla jak nam kradou kocarek (cena cca 14 000, policie to vubec neresi), chytil je soused, ktery je nastesti nebezpecne rostlej. Takze dceri jsou 3 roky a o cikanech uz ma svuj nazor. Dneska jdeme treba za babickou a ona ji vypravi jak cikani kradou. Jeste ze ji neslysi Kocab, byl by schopen ji zalovat. Syn ma teprve 8 mesicu tak uviidime jakej bude rasista.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání