Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Revizoři se porvali s černým pasažérem!

Incident na místě na mobil nafotil čtenář Blesk.cz
Incident na místě na mobil nafotil čtenář Blesk.cz  (Autor: Foto od čtenáře)
Autor: Richard Veselý - 
22. března 2011
14:52

Pražští revizoři tvrdě zasáhli proti černému pasažérovi (24)! V sobotu odpoledne na stanici metra Radlická shodili mladého cestujícího na zem a ruce mu zkroutili za zády. Podle svědka incidentu volal mladík o pomoc. Na internetu se objevila i fotografie ze zásahu.

Svědek incidentu tvrdí, že zásah dvojice revizorů byl naprosto nepřimřený. „Celé věci jsem přihlížel z vagonu soupravy metra a stihl jsem pořídit fotografii pomocí telefonu. Dva revizoři klečeli na zadrženém, jeden na krku, druhý na zádech a kroutili mu ruku za zády. Ležící muž volal o pomoc a prosil cestující aby zavolali policii,“ popsal.

Podle mluvčí dopravního podniku vyhrocené scéně z jeho strany předcházely výhrůžky a pokus o napadení. „Cestující byl vyzván k předložení jízdenky. Nejdříve na pracovníky dopravního podniku slovně útočil, pak jim dokonce začal vyhrožovat likvidací rodiny. Když se snažil zaútočit fyzicky, revizoři ho zadrželi až do příjezdu policistů,“ uvedla Ilona Vysoudilová.

Policie hledá svědky

Případ řeší policie. „Po příjezdu hlídky na místo se pán choval arogantně a nespolupracoval. Navíc z něj byl silně cítit alkohol,“ uvedla policejní mluvčí Jana Rösslerová. „Mladík se později dostavil na policii, kde podal stížnost na postup revizorů. Ty nyní čeká výslech. Vyzýváme svědky události, aby se přihlásili na linku 158,“ dodala mluvčí.

Útoky černých pasažérů jsou v Praze časté: „Letos byli revizoři dopravního podniku napadeni již šestkrát, z toho dvakrát skončili na neschopence. V minulosti už utrpěli i zranění, jako je zlomený nos, zlomená klíční kost nebo vykloubená čelist,“ řekla Vysoudilová.

danda5 ( 28. února 2013 22:42 )

a pak jsi se probudil a ruku v bazantu ne ty netovej zabijaku a uz pst at se neprozradis

cuoresportivo ( 29. března 2011 21:08 )

raz budú takto mlátiť nejaké chlapíka a okolo pôjde jeho 130 kilový kamarát. A konečne niekto rozbije ksichty tým primitívom z dopravných podnikov (kdekoľvek na SVK, alebo ČR). Nič iné si nezaslúžia. Žiadnu úctu, žiadny rešpekt. Je to iba banda zakomplexovaných chudákov !!!

klinge ( 27. března 2011 14:01 )

Praha nebo Brno.Me teda nezmlatili ale vyhrozovali ,ze pokud nezaplatim na miste tak bude zle.To jsem listek mela ,jenom jsem sedla na spatnou salinu a podle jejich hodinek jsem prejela o minutu a stalo me to 700. Cas zjistuji pomoci hodinek,takze kazdy kdo pojedete do brna ,tak se modlete aby mely nastaveny cas SPRAVNE.BUH VAS OPATRUJ!!!!!!!

andy63 ( 25. března 2011 12:40 )

Tady sou revizoři taky machírci, když dou minimálně ve dvou! U koho však narazí, tak spustí komedii, že sou napadení a zranění! Neváhají dokonce si i poplakat! Jinak na Cejlu a dál (brněnský Bronx), tam je neuvidíte, ale šikanovat školáky, to si troufnou!!!!!

johanka ( 23. března 2011 08:10 )

Pokud jedeš v Praze MHD, můžou se ti přihodit různé věci (pokud nejsi jiné barvy pleti-na ty si revizoři netroufnou). Takže pokud vypadáš jako slušný, spořáídaný občan, může se ti stát to, co se nedávno stalo mně. Nepoužívám moc často tramvaj, nebo metro, takže nemám prostudované to, co je napsáno velmi drobným písmem na jízdence. Donedávna jsem rozlišovala jenom přestupní a nepřestupní jízdenku. No a jela jsem metrem, byla jsem si jistá tím, že jsem označila správnou-nepřestupní jízdenku. Na Václavském náměstí v klidu vystupuji, nahoře stojí několik mladých mužů v černém a kontrolují jízdenky. Kolem mne prochází skupoinka Romů-hlasitě se baví a smějí se na celé kolo. Revizoři je jen udiveně sledovali, ale nechali je projít. No, zato zastavil mne. Byla jsem si jistá, že mám správnou jízdenku, ale to byl vážení omyl. Mladík vyndal mapu metra, počítal stanice a prohlásil, že jsem přejela o jednu stanici, že mám jízdenku na pět stanic a vystupuji šestou Omluvila jsem se za svou neznalost a řekla jsem mu, že metrem jezdím velmi málo a nevěděla jsem, že se počítají stanice. Přesto jsem dostala pokutu 700,- Kč Docela mne to "sebralo", protože jsem slutečně nevěděla, že se počítají stanice - DNES UŽ TO DOBŘE VÍM A DOBŘE VÍM TAKÉ TO, ŽE SI REVIZOŘI TROUFNOU JEN NA TY SLUŠNÉ OBČANY.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa