Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Za kokain v láhvi 13 let vězení

Za kokain padly vysoké tresty
Za kokain padly vysoké tresty  (Autor: Slávka Červená)
Autor: Slávka Červená, apk - 
16. března 2011
14:25

Vysoké tresty vynesl ve středu Krajský soud ve Zlíně. Slovenku Renatu W. (44), žijící ve Španělsku, odsoudil na 13 let do věznice se zvýšenou ostrahou. Adélu P. (27) z Uherského Brodu na 10 let do věznice s dozorem. Podílely se na pašování kokainu z Kolumbie.

Rozsudek není pravomocný. Organizovaný gang čítal celkem čtyři lidi. Zdeněk K. (33) z Hluku byl včera zproštěn obžaloby, Martin M.(35), rovněž Slovák, byl vyloučen z jednání. Byl totiž letos odsouzen za jinou trestnou činnost a čeká na rozhodnutí vrchního soudu.

Renatu W. navíc soud vyhostil z ČR na neurčito. Právě ta po dohodách s neznámou osobou se smyšleným jménem Carlos Sanchez z Bogoty a dalšími komplici, poslala z Kolumbie do ČR balíček. V něm měl být kávový likér a prádlo. V Anglii ale při kontrole odhalili, že v lahvi je 450,5 gramu kokainu!

Z něj by se podle znalců připravilo 4300 průměrných dávek. Za ty by prodejci získali dva miliony korun. „Kokain byl určen pro další distribuci. V Anglii byl vyměněn za jinou látku,. Zásilka byla sledována. Adresátem byla Adéla P., která balíček přišla v doprovodu dalších osob vyzvednout,“ uvedla předsedkyně senátu Iveta Šperlichová. Obžalovaná tvrdila, že s drogami nemá nic společnému.

„Měla jsem vyzvednout balíček s kosmetikou, protože Renata W. nemá u nás trvalé bydliště,“ řekla. Soud jí neuvěřil. Z telefonních odposlechů bylo patrné, že věděla o co jde. „Kdyby to byla léčka, kupte si 100 tisíc známek, abyste mi mohli psát,“ uvedla v mobilu.

„Soud nemá sebemenší pochybnosti, že čin byl spáchán,“ dodala Šperlichová. V šoku z rozsudku byl obhájce Adély P. „Tak vysokému trestu jsem nemohl uvěřit. Dělnice, která nikdy nebyla trestána a jen převzala balíček,“ kroutil hlavou advokát Pavel Holub. Na chodbě soudu byl velmi agresivní bratr Renaty W. Sprostě nadával novinářům a pokusil se napadnout dva kameramany televize.

manolla1 ( 16. března 2011 20:12 )

Napařila bych vyšší tresty - bez pardonu! Kolik zničených životů, lidských tragédií - bolestí (úplně zbytečných... ) dokaže toto "SVINSTVO" - jakým DROGY beze sporu jsou - napáchat!!! HRŮZA - DĚS !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání