Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dominika (7) téměř utýrali, čeká je jen pár let vězení

Autor: ap, bum - 
28. února 2011
13:52

Sedmiletého Dominika sadisticky bili. Mučili ho hlady a když se jim zdálo že zlobí, lepili mu připínáčky do bot. Vlastní rodiče, kteří toto svému bezbranému synovi dělali potrestal v pondělí brněnský městský soud. Dohromady by měli strávit ve vězení 12,5 let. A veřejnost dál nesmí znát podobu zvrhlých rodičů.

Rozsudek ale není pravomocný. Ani jeden z bestiálních rodičů se k soudu nedostavil. Otce týraného chlapce odsoudil soud k 6,5 rokům vězení, matka dostala trest o půl roku kratší. Advokát žádal o přehodnocení kvalifikace trestného činu z týrání na pouhé zanedbání péče. Soud mu nevyhověl.

Dominikův bratr popsal, čím Dominik procházel

Vinu rodičů v neuvěřitelném případě, který otřásl českou veřejností pomohl nakonec v soudní síni plně rozplést Dominikův starší bratr. "Máma s tátou jsou blbci, oba dva si udělali tolik dětí a pak se o ně nedokáží postarat," četla z výpovědi státní zástupkyně. Dominikův bratr popsal i odporné zacházení, kterému byl Dominik vystaven.

"Když mu lepili na nohy připínáčky, už při tom lepení řval. Na každou patu mu přesto přilepili tři a on pak chodil po špičkách a brečel," stálo v jeho výpovědi. „Na každou patu mu dali do bot 3 připínáčky. Nesměl si sednout a musel hodinu až dvě chodit. Tohle mu udělali asi šestkrát nebo sedmkrát,“ uvedl do protokolu nejstarší bratr Michal (14).

Dominik plakal a krvácel. Když se ho sourozenci zastali, otec s matkou je sprostě odbyli. Když měly ostatní děti polévku, dostal Dominik kousek chleba. Většinou si ale musel jídlo ukrást. „Máma mu pak vždycky řekla, že si to s ním táta vyřídí. A ten si to s ním vyřídil,“ vysvětlil Michal vyšetřovateli původ Dominikových četných poranění.

Soudy chrání podobu zvrhlíků

Přesto se zdá být rozsudek mírný. A šokovaná veřejnost dál nezná jejich podobu. Jedinou fotografii lidských zrůd přinesl před nedávnem Blesk.cz. Portréty Jiřího a Lucie D. však jsou staršího data a podle rodinných známých neodrážejí jejich současnou podobu.

Blesk.cz byl navíc s ohledem na nesmyslná ustanovení náhubkového zákona nucen překrýt jejich tváře páskou znemožňující případnou identifikaci. „Proč jim tak cudně zakrýváte tváře? Proč mají mít zrůdy takovou ochranu?“ pokládal si například stejnou otázku jako my v jedné z diskuzí na blesk.cz čtenář vystupující pod přezdívkou gogo.

Veřejnost byla na přání všech zúčastněných stran (obhájci, žalobkyně, zástupce poškozeného Dominika) vyloučena i z pondělního jednání soudu. Všichni výše jmenovaní přitom argumentovali tím, že je to v zájmu nezletilého Dominika. Nesporně nejvíc na tom ale opět vydělali jeho ohavní rodiče. Zájemci se mohli v soudní síni zúčastnit pouze čtení výpovědí jejich tří dětí. A všem z nich při tom běhal mráz po zádech.

michalzdychal ( 30. dubna 2012 13:40 )

tak pro tohle něco dělejme::::http://www.petice24.com/signatures/stopnasilinadetech/

pgga ( 2. března 2011 01:47 )

rozsudek neni pravomocny? ( Co to znamena?...nebydlim v CR uz dost let...tak opravdu nechapu). Protoze rodice se nedostavili na soud? Takze ted je na ne zatykac..ano? Tady je ten problem....proc byli na svobode do soudu? Ted jsou jednoduse pryc!

panenka08 ( 1. března 2011 20:47 )

Sem uz zhnusena nasimi zakony a radoby spravedlivymi soudci. Nevim jestli to ministr spravedlnosti nevnima ale verim ze vetsina lidi, tedy volicu, vola po zmene. Ale proc neco menit, kdyz se na vse po case zapomene a volici sou potreba az pred volbami. Proto sem v teto bezmoci udelala,alespon doufam, neco pro tyrane deti a podespsala sem petici pro zvyseni trestu na tyranych detech, mate - li zajem udelejte to taky,najdete ji na webove adrese Nase Dite nebo Klokanku Brno. Fotky neukazali jen proto, ze by je lid lincoval a moc dobre to vi.

marindastar ( 1. března 2011 18:29 )

U některých případů je mi líto,že havel zruši trest smrti,protože někteří si nic jiného ani nezaslouží. Ale v případě dominikových rodičů,sociálky,učitelů atd.atd.je to ještě málo.Pan soudce by si spíš měl přečíst knihu Kladivo na čarodějnice (nebo zkouknout ten film) a nechat se tím inspirovat Avůbec nechápu proč dostali tak mírný trest!!!! já být tim soudcem tak okamžitě zakazuju advokáty jakoukoli ochranu(včetně toho že musi mit překryte oči) a poslala bych je do vězeni na tak dlouho až by zčernali a ten zákon bych s chutí přeměnila takto : §1234 Pokud obžalovaní budou hajzli a tyrani,zakazuje se jim veškeré ochrany a obhajoby.V téhle chvíli může být povolen trest smrti a mučení,včetně toho,co musely zažívat jejich děti.

poter ( 1. března 2011 17:32 )

Lépe bych to nevystihla

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání