Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zubař zneužil děti, u soudu zkolaboval

Zubaře Pavla Seidla odvezla od soudu záchranka
Zubaře Pavla Seidla odvezla od soudu záchranka  (Autor: Jitka Stefanidesová)
Autor: ČTK, jos - 
23. února 2011
15:04

Bývalý primář zubního oddělení benešovské nemocnice Pavel Seidl, který je bratrem hejtmanova náměstka, ve středu zkolaboval u hlavního líčení. Obžaloba ho viní z pohlavního zneužití jedenáctileté dívky.

Lékaři, který je bratrem hejtmanova náměstka pro zdravotnictví Zdeňka Seidla (ČSSD), hrozí až deset let ve vězení. Šestapadesátiletý bývalý primář dostal v jednací síni záchvat a začal se dusit. Přijela pro něj záchranná služba.

Prohmatával třísla i konečník

Žalobkyně lékaře viní z toho, že osahával jedenáctiletou pacientku a dvě sedmiletá dvojčata, dívku a chlapce. Událost se stala loni 24. února. V prvním případě prý stomatolog odvedl do lékařského pokoje jedenáctiletou dívku, kterou na oddělení poslali z ORL. Měla teplotu a stěžovala si na bolesti hlavy. Matka, jež zůstala v ordinaci se zdravotní sestrou, se domnívala, že dceru bere na rentgen. Podle žalobkyně lékař dívku v pokoji přiměl k tomu, aby se svlékla, a prohmatával ji na tříslech, z boku na prsou a v podpaží a také jí lehce vsunul prst do vaginy a konečníku. Dívka se domnívala, že jde o součást vyšetření.

Chtěl jsem ji rozptýlit, tvrdí

Seidl obvinění odmítá. Vypověděl, že pacientka byla vyplašená a nemluvila. Chtěl ji prý rozptýlit, aby se dozvěděl, kde a co ji bolí, proto ji údajně vzal stranou. V čekárně byli lidé, a tak šli do lékařského pokoje, kde pouze vypil kávu a ptal se jí, co ji tíží a z čeho má strach. Dívka ale dál nekomunikovala. "Sepsali jsme zprávu pro ORL a byl konec," dodal Seidl.

Obhájce naznačil, že dívka měla v té době prázdniny, na které se těšila, a hospitalizace v nemocnici se jí zřejmě nezamlouvala. Ve druhém případě, který se stal tentýž den odpoledne, lékař údajně v pokoji vyšetřoval sedmileté sourozence. Dívce prý prohmatával břicho, podpaží a třísla, chlapci podle jeho matky možná sahal i na přirození. "Ale nevím, jestli je to pravda," dodala žena, kterou dnes soud vyslýchal jako svědkyni.

Svlékněte si kalhotky, vybídl ženu

Lékař tvrdí, že byl v pokoji sám a děti běhaly po chodbě. Ukázal jim prý nové pracoviště pohotovosti. Podle matky se všichni tři vrátili do ordinace ve veselé náladě. Poté stomatolog údajně do pokoje odvedl i matku dvojčat a vyšetřoval jí břicho. Řekl jí také, ať si sundá kalhoty, ale to již žena odmítla. Lékařovo chování jí prý začalo být divné až zpětně.

Soudkyně dnes vyslechla obě matky, zdravotní sestru a předvolána byla ještě dětská psycholožka. Během jejího výslechu se ale Seidl začal dusit a sesunul se na zem. Obhájci se soudkyní se mu snažili poskytnout první pomoc. Přivolaní záchranáři ho odvezli na vozíku. Soudkyně poté líčení odročila na 23. března.

Seidl byl zpočátku na nucené dovolené a později byl z nemocnice propuštěn. Rozhodnutí vedení nemocnice ale napadl u soudu a nyní se vede spor o to, jestli byla jeho výpověď právoplatná.

zirafa ( 23. února 2011 22:38 )

ani se ti nedivím, byla to síla!

e.44 ( 23. února 2011 22:33 )

žiraf, taky jsem na tu diskusi nakoukla. Protočily se mi oči a rychle jsem od tam tud zdrhla

e.44 ( 23. února 2011 22:30 )

zkrat, nevím, jak to bylo konkrétně u té holčiny, ale mě skutečně , jak už jsem psala, ty rostoucí zuby nebolely a dásně taky ne. Na to, že mi ty zuby rostou a jsou příčinou migrény jsem přišla jen náhodou při čištění zubů. Když jsem zajela kartáčkem dozadu, cítila jsem jenom slabé podráždění dásní, ale bolest hlavy, která začínala až za ušima a postupovala přes temeno až do týla začala neskutečně gradovat. Já vím, že u každého je to jiné, a že moje zkušenost se nedá bezpečně použít jako vysvětlení toho, proč dívka skončila u zubaře, ale všechno je možné a pravdu o některých detailech se asi stejně nikdy nedozvíme.

e.44 ( 23. února 2011 21:19 )

žiraf, máš pravdu. Mě když začaly lézt zuby moudrosti, a to až po třicítce , tak jsem měla děsný migrény, ale ty zuby mě při tom nebolely. Sice mi do dnes ještě úplně nevylezly, ale ty migrény, které jsem nikdy dřív neměla, díky bohu po asi dvaceti dnech zase navždy zmizely.

zirafa ( 23. února 2011 21:08 )

ahoj, zkrat, třeba si mysleli, že ty teploty a bolestí může mít od zubů, to by mohlo být.... na dohodu nevěřím, v takových případech by asi nikdo nechtěl mít svědky svých podivných choutek....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání