Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Vláčeli muže za autem, dostali 19 a 17,5 roku

David Bělica (vpravo) s jedním z útočníků, Pavlem Pavlicou, dokázal vykouřit cigaretu.
 (Autor: Ivana Žáková)
Autor: ČTK, šim - 
16. února 2011
11:08

Kvůli sporu chtěli Jakub Mikula a Petr Dudiš uvláčet 27letého Davida Běliče k smrti. Muže přivázali za nohy k autu a táhli asi 1,5 kilometru. Od soudu v Ostravě dostali muži tresty 19 a17,5 let vězení. Třetí obžalovaný Pavel Pavlica odešel od soudu s podmíněným trestem za omezování osobní svobody.

Incident vznikl loni 23. května v restauraci v Šenově nedaleko Havířova. Trojice se tam potkala se svou budoucí obětí Davidem Bělicou. Podle policie se do té doby vůbec neznali. Dostali se do konfliktu. Bělica v obavách z přesily po krátké rvačce začal utíkat, muži ho pronásledovali. Násilím ho vtlačili do zavazadlového prostoru osobního vozidla a z místa odjeli.

V Prostředních Bludovicích auto zastavili a muže z kufru vytáhli. Podle výslechu oběti i obviněných se napadený muž bránil, proto mu kolem nohy uvázali lano. Muže asi 1,4 kilometru táhli po silnici za autem. Následně jej odvázali a ponechali na místě s těžkým zraněním. Po vláčeném muži zůstala na silnici krvavá stopa. Asfalt mu sedřel kůži a svaly na noze a zádech. Bělica přišel o polovinu hýždí, zmrzačený je na celý život.

Za pokus o vraždu má jít Jakub Mikula na 19 let a Petr Dudiš na 17,5 roku do vězení.

arcaben ( 16. února 2011 19:20 )

Otázkou je jestli to foto se společným pokuřováním je PŘED nebo PO incidentu??Jinak máš bohužel pravdu v tom,že je budeme živit my.Kdepak jsou doby,že trestanci byli trestáni katrem,nekvalitním jídlem a tvrdou prací,aby si na svůj pobyt a stravu vůbec vydělali!!??

arcaben ( 16. února 2011 17:02 )

Souhlasím

arcaben ( 16. února 2011 17:01 )

jak se jmenuje,na limču s ním stejně nepůjdu....ale konečně,po dlouhé době se dozvídám,že pachatelé vyfásli odpovídající tresty,jen bych daala dovětek-BEZ MOŽNOSTI PODMÍNĚNÉHO PROPUŠTĚNÍ!!Tato klauzulka mi u nás chybí!!

janemicha ( 16. února 2011 12:54 )

až na to že se jmenuje Bělica a ne Bělič.Ani bych se nedivila že půlka článků je tady vymyšlená...

panikekulova ( 16. února 2011 12:40 )

a šmejdy ještě měli vláčet za autem než si sednou do chládku

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání