Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Spolužák mě polil hořlavinou a zapálil!

Autor: Zbyněk Schnapka, evakk - 
16. února 2011
05:45

Má stále veliké bolesti. Podstoupil už devět plastických operací a na další se chystá. Pravidelně musí navštěvovat psychologa. Proč? Benedikta V. (20) před třemi roky na učilišti podpálil spolužák (19). Z hrůzného incidentu, který mu změnil život, viní školu. Požaduje odškodné přes sedm milionů korun. S otřesnými zážitky se včera svěřil Blesku.

„Bolest je někdy nesnesitelná. Postižená místa se špatně hojí. Musím stále nosit návleky,“ začal Blesku popisovat své utrpení Benedikt. Má rozsáhlé popáleniny na obličeji, hrudníku a rukou. „Teď v zimě mi vadí chlad a mráz, kůže praská. V létě zase nesmím na sluníčko, mučí mě teplo a trpím otoky. I banální štípnutí komára vypadá, jako by se na mě sesypal roj včel,“ postěžoval si Benedikt.

Zranění hocha vyřadilo z běžného života. „Jsem vyřízený. Nemůžu pracovat, chodit k vodě, bruslit nebo lyžovat. Je to snad to nejhorší, co mě mohlo potkat,“ šeptal Benedikt.

A budou ještě další operace

Teď čeká na další transplantaci kůže. „Dokud se mi ruce nezahojí, nemůžou mě operovat. Popáleniny se hojí pomalu,“ povzdychl si. Postižená místa maskuje šátkem přes obličej, kapucou a dlouhými rukávy.

U Okresního soudu Plzeň-jih včera vypovídali ředitel školy a třídní učitel. Oba prohlásili, že žáky proškolili o bezpečnosti. „Benedikt se zkoušel potírat čisticím prostředkem a žádal zapalovač. To je vážné porušení předpisů,“ prohlásil ředitel Václav Bumbička (57). „Takovéto úrazy se na škole nestávají. Už tu učím dvacet let,“ řekl Benediktův bývalý třídní učitel Vladimír Kopal (47).

Co se v březnu 2008 stalo v dílně učiliště

Učni čistili a odmašťovali v dílně soustruh. Navzájem se pošťuchovali a hecovali. Benedikt (tehdy 17) se potřísnil hořlavinou z kelímku, který držel v ruce. V tu chvíli u něj spolužák škrtnul zapalovačem. Benedikta odvezl s popáleninami na 20 % těla vrtulník letecké záchranky do Prahy, kde skončil na specializovaném pracovišti vinohradské nemocnice. Léčí se dodnes.

pgga ( 16. února 2011 19:57 )

stal myslim pred rokem na Floride.Hochum bylo myslim 14 a 15 let(ti kteri to udelali)..nicmene soud rozhodl ze budou ztihani pred soudem za pokus o vrazdu jako dospeli!

pgga ( 16. února 2011 19:53 )

"nejlepsi" na tom je vysvetleni reditele a ucitela:..ON se potiral horlavinou a pak zadal zapalovac!!?? Takze ON se podle nich chtel tedy zapalit?To snad neni mozne. Jenom doufam pro kluka(ktery ma zniceny zivot) ze zadny soudce v CR tuto blbost nezbasti. Mimochodem co se stalo tomu co to udelal?

zirafa ( 16. února 2011 19:26 )

chudák kluk, život v prde*li......

sissy ( 16. února 2011 10:03 )

Presne tak !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání