Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Honzíka (13) prý zneužívali: Zhroutil se u výslechu!

Honzíka (13) údajně nutili chovanci v dětské léčebně v Opařanech k orálnímu a análnímu sexu
Honzíka (13) údajně nutili chovanci v dětské léčebně v Opařanech k orálnímu a análnímu sexu  (Autor: archiv rodiny)
Autor: Vlaďka Hradská, Kateřina Moravcová - 
14. února 2011
10:06

Nezodpovězené otázky provázejí vyšetřování údajného znásilnění Honzíka (13) z Karlovarska v Dětské psychiatrické léčebně v Opařanech na Táborsku. Chlapce prý starší pacienti nutili k orálnímu a análnímu sexu. Policisté si Honzíka pozvali již na druhý výslech. Tentokrát se údajně zpovídal ne jako poškozený, ale jako podezřelý. Chlapec se při tom psychicky zhroutil!

Na údajné zneužívání dětskými pacienty upozornil Blesk loni v prosinci. Kvůli tomu podala léčebna na Honzíkovu matku Veroniku (32) trestní oznámení. „Podle nich jsem zveřejněním synovi ublížila. Honzíka starší kluci na záchodcích nutili k orálnímu a análnímu sexu. I kdyby ho zveřejnění mělo zasáhnout, je to jen zlomeček toho, co vytrpěl v léčebně,“ prohlásila matka.

Je přesvědčena, že mnohem více Honzíkovi škodí policejní výslechy. Kriminalisté chlapce v těchto dnech už podruhé nutili podat vysvětlení. „Nejprve ho vyslýchali jako oběť, podruhé jako podezřelého. Kluk se ale psychicky zhroutil. Policistka musela výslech stopnout,“ tvrdí matka. Ta si postěžovala, že s ní policisté nekomunikují. Chtěla nahlédnout do spisu, to jí prý neumožnili.

Dětská psychiatrická léčebna v Opařanech je největší v Česku Dětská psychiatrická léčebna v Opařanech je největší v Česku | autorka

Musela znovu dodat zdravotní dokumentaci, kterou už předložila. „Přišlo mi, že materiály ztratili. Proto jsem podala na práci policie stížnost,“ dodala. Táborská policie ale tvrdí, že je vše v pořádku. „Nic se nemohlo ztratit. Pokud je někdo pozván opětovně k výslechu, je to kvůli novým skutečnostem ve vyšetřování,“ prohlásil táborský policejní mluvčí Miroslav Doubek.

„Kauzu vyšetřujeme pod dohledem státního zastupitelství. Jde o děti, proto se nebudeme dál vyjadřovat,“ dodal. A stejný postoj zaujala i léčebna. „Nikdo o případu nemá přesné informace. Policie stále vyšetřuje, my jsme vázáni mlčenlivostí,“ řekla ředitelka léčebny Iva Hodková.

oliiiii3 ( 23. července 2014 17:33 )

Ze se deti v detskych domovech zneuzivaji, tak to je pravda, starsi haranti tam budi male deti a zneuzivaji je. Personal to moc dobre vi ale ji jich na tolik deti malo , proto mlcky privyraji oci a delaji ze se nic nedeje. A preji mamince od Honzika at se to hlavne vysetri.

hell ( 10. srpna 2011 00:44 )

verim tomu ze to co se tam deje,tak ani nemame tuseni... cetla jsem toho docela dost o takovyhto ceskych ustavech...jak se tam zachazi s pacienty....sikana je denni chleba...drogy atd to same.... preju temhle svinim pomalou a bolestnou smrt!!!!!

rejmi ( 16. února 2011 15:18 )

Ale to co sem tam zažila,to mne poznamenalo na celý život!Pane řediteli,měl by ste si hodně sáhnout do svědomí!!!! Byla sem tam zavřená za to že jsem snědla prášky,protože sem tím řešila tenkrát určitý problém,byla sem dítě...Pane řediteli,opravdu sem vyléčená,s vaším tichým souhlasem se tam dělali věci a věřím že dodnes dělají,které nemají s léčbou nic společného.Váš rádoby personál je jen banda chorobných lidí,jak jinak si totiž vysvětlit to že třeba za špatně ustlané postele sme byli napícháni injekcemi na spaní,poté sme museli klečet u sesterny a když sme usínali tak do nás kopali?Psaní dopisů domu?Myslíte to co nám diktovali a pak kontrolovali jestli tam nemáme něco navíc??jídlo,myslíte to co nám zbylo,co si sestry nevzali domů?a co když sme museli napsat domů o kapesné a pak se dívali jak si za to užívaj jejich dětičky na pouti? ven?pouze za odměnu..je toho hodně,klidně pokud se mi ozvou děvčata která tam se mnou ležela půjdu svědčit proti vašemu ústavu!Jinak pokud by ste se chtěl přesvědčit že nelžu a skutečně sem tam byla,najdete mne ve spise pod jménem Jana Sádovská.Podotýkám že si jistě vzpomenete na mojí maminku,která se o všem dozvěděla až když se mi podařilo propašovat dopis,té paní sem dosmrti vděčná!Maminka si okamžitě pro mne přijela a to co vám řekla si nelze nepamatovat!Koukám že se u Vás nic nezměnilo,vše při starém,což mne mrzí,myslela sem že se to stávalo jen za komoušů.Že dnes se tam děti skutečně léčí,ne mrzačí jejich duše!!Nikdy bych své tři děti do takovýchto ústavů nedala!Až pak sem se musela opravdu léčit,až po vaší příkladné péči!!!

arcaben ( 15. února 2011 22:02 )

policie ze zákona stávkovat NESMÍ tak se prober!!

sizitisi ( 15. února 2011 11:38 )

Stávkovat se jim líbí, ale pořádně pracovat? http://www.facebook.com/policajti#!/policajti

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání