Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Při srážce dvou aut u Prostějova 6 mrtvých!

Autor: ČTK, šim - 
9. února 2011
17:20

FOTO + INFOGRAFIKA: Středeční nehoda dvou aut u Prostějova si vyžádala šest životů. Mezi oběťmi je také 11letá dívka. Nehoda se stala na rychlostní silnici R46 u Prostějova. Hlavní tah z Olomouce na Brno je již průjezdný.

Nehoda dvou aut se stala u mírné pravotočivé zatáčky při výjezdu z Prostějova směrem na Vyškov. Podle informací Blesk.cz vyletělo BMW, které jelo od Brna, z dálnice, přerazilo středová svodila a vrazilo do felicie, kterou řídil Čech. Jeho spolujezdci byli tři Panamané včetně 11leté dívky. V BMW byli dva pasažeři - Češka (†48), která řídila, a Němec spolujezdec (†41).

"Všichni účastníci dopravní nehody zemřeli, šlo o pět dospělých a jedno dítě ve věku 11 let," řekla mluvčí prostějovské policie Eva Čeplová.

Felicii řídil dvaašedesátiletý Čech. Společně s ním cestovala rodina z Panamy. "Muž, kterého jsme se pokoušeli na místě resuscitovat, měl 40 let. Na místě zemřela také třiačtyřicetiletá matka s jedenáctiletou dcerou," doplnil náměstek krajské záchranné služby Jan Weinberg. Muž měl podle policie dvojí občanství.

Na téměř rovném úseku vylétla řidička v bmw ze svého pruhu, prorazila svodidla a čelně narazila do protijedoucí felicie Na téměř rovném úseku vylétla řidička v bmw ze svého pruhu, prorazila svodidla a čelně narazila do protijedoucí felicie | Infografika Blesk

Řidička BMW vůbec nebrzdila

Důvod, proč řidička osobního auta BMW přerazila svodidla a vjela do protisměru, zatím policisté neznají. "Zatím to vyšetřujeme, ale rozhodně to nebylo náledí. Auto nezanechalo ani brzdnou dráhu, rychlost tak zřejmě zjistíme, až na základě posudku," doplnila policejní mluvčí. Dodala, že se už objevily na internetu informace, že údajně v době nehody stálo na dálnici ve směru na Olomouc odstavené nabourané vozidlo, před kterým stála telefonující řidička. Podle policistů je tak možné, že byla účastnicí nehody. "Prosíme proto případné svědky, kteří tímto úsekem kolem 08:00 projížděli a mohli by přinést nějaké informace, které by nám při vyšetřování pomohly, aby zavolali na linku 158," dodala mluvčí.

Účastníky nehody museli ze zdemolovaných aut vyprostit hasiči. Na místě zasahoval také vrtulník, do nemocnice však už neměl koho přepravit. Po nehodě se v obou směrech tvořily kolony aut. Silnice byla ještě dopoledne otevřena

bobou ( 10. února 2011 07:19 )

vůbec nevím proč mě urážíte? Napsal jsem svůj názor a za tím si stojím. Vy jste asi pro změnu sametový k****n.

bobou ( 10. února 2011 07:14 )

Protože ta šestá je ta řidička, kvůli které je nyní těch 5 mrtvých.

hugu ( 9. února 2011 22:12 )

Nevím,nevím,ale na náraz do 1.5 tuny těžkého vozidla , tak aby přelétlo přes svodidla ,je potřeba spousta energie a řidič druhého vozidla by asi jen velmi těžko v klidu telefonoval, vypadá na velkou rycholst a nakopnutí o díry.

kacota ( 9. února 2011 20:23 )

norák ked píšeš o prošlém vlašáku, tak sa aj zasmejeme, ale tomuto sa hovorí že - "nevie, kedy má prestať.." takže vyjadrujúc sa tvojou rečou ti odkazujem ... dvihni tú *** zo stoličky a choď robiť niečo normálne...nemusíš dokladať konzervy do regálov, krájať salámové kolečká na polovice a pit pramenistú vodu...Kedže si hnilá a neschopná, tak prebaluješ v hypermarkete staré kurence a prepisuješ dátumy, lebo na viac nemáš - všetko ostatné by si dodrbala...nemožu ta dat ani vážiť blaťácke zlato, lebo nerozoznáš gramy od deka... A normálnou rečou ti odkazujem, že si trapný(á) robiť si tu akožesrandu aj pri takom článku, kde sa píše, že zomrelo niekolko nevinných ludí...Zajtra to možeš byť ty...a Gambo pritom sa na tvoju zlosť bude udobrovať s tým vráskavcom v kulichu... Presne takéto hovadiny si písal(a) aj tu http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/145334/tragicka-nehoda-zemrely-dve-deti-3-a-6-mesicu.htm l tak ťa znovu prosím - spamätaj sa !!!!

fire_alarms ( 9. února 2011 18:33 )

Ty jsi totalni spasticky kreten. Co pises za hovadiny???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání