Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vražda v tramvaji! Rudolfa S. zastřelili do hlavy

Autor: ČTK, mivr, šim - 
5. února 2011
17:38

AKTUALIZOVÁNO: Neznámý pachatel zastřelil v noci na sobotu v tramvaji v pražské Hostivaři čtyřiatřicetiletého muže jménem Rudolf Slavík. Zasáhl jej do hlavy, muž svým zraněním následně podlehl. Pachatel je na útěku. Policie zveřejnila fotku i jméno zavražděného muže. Prosí veřejnost o pomoc, hledá svědky činu a jakékoli informaci o mrtvém.

Tragická událost se stala zhruba hodinu po půlnoci z pátku na sobotu. Na konečné tramvaje číslo 22 v pražské Hostivaři zatím neznámý pachatel střelil do hlavy muže a okamžitě utekl. Střelený muž zůstal bez hnutí sedět na sedadle. Oběť na sobě měla tmavou bundu s kapucí přetaženou přes hlavu. Policie v sobotu odpoledne zveřejnila jméno oběti i jeho fotografii a prosí veřejnost o jakékoli svědectví k případu.

Byl to bezdomovec?

"Potřebujeme zjistit co nejvíce informací o tom, kde se muž pohyboval, jak žil, čím se živil," řekla Blesk.cz policejní mluvčí Eva Miklíková. "Muž dlouhodobě neudržoval vztahy s rodinou," uvedla mluvčí. Vzhledem, stylem oblečení by se mohla oběť jevit jako bezdomovec, toto však policie zatím nepotvrdila.

Střelba se odehrála asi v polovině prvního vagónu, tedy jen pár metrů od řidiče. Ten si však žádného většího hluku zřejmě nepovšimnul. "Něco možná zaslechl, ale v momentě, kdy se podíval, byla už tramvaj prázdná," upřesnila Miklíková s tím, že pachatel či pachatelé pravděpodobně čekali, až vystoupí všichni cestující, využili okamžiku a muže zastřelili.

Dosavadní šetření vyloučila, že by motivem bylo oloupení zavražděného.

Jel z I. P. Pavlova

Policie zjistila, že zavražděný muž do tramvaje nastoupil asi v 00:45 ve stanici I. P. Pavlova, kde předtím asi sedm minut stál opřený o zeď provozovny rychlého občerstvení KFC. Po nastoupení do prvního vozu soupravy si sedl na přibližně páté sedadlo v řadě za řidičem.

Podle policie se případ stal pravděpodobně na konečné zastávce tramvaje číslo 22 v ulici plk. Mráze přibližně deset minut po 01:00. Řidič tramvaje si tam po vystoupení cestujících všiml muže sedícího v přední části soupravy. Myslel, že spí, a proto ho chtěl vzbudit. Přitom ale zjistil, že muž má na hlavě zranění. Řidič proto okamžitě přivolal záchrannou službu a policii. Lékař zjistil, že muž je mrtvý a zemřel na následky střelného poranění.

Přivolaný lékař záchranné služby už muži nemohl pomoci, muž střelným zraněním na místě podlehl. Případ byl předán kriminalistům, kteří po střelci zatím bezvýsledně pátrají. Do akce byli také zapojeni psovodi se psy.

Policie žádá případné svědky vraždy, aby se ozvali na tísňovou linku policie, číslo 158.

dobrotka ( 6. února 2011 22:43 )

Tak to musi byt pekne nastvanej

divenka ( 6. února 2011 15:16 )

sem koukla z okna a nikde nikdo

divenka ( 6. února 2011 15:14 )

jen to zašifrovali ke čtení pro zdatné... pro jistotu jsem to napsala raději ještě jednou klasicky

letajici_svec2 ( 6. února 2011 11:25 )

admin se vratil z Egypta

inkvizitor ( 6. února 2011 09:02 )

kdepak holka, ten číhá před tvým domem

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání