Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Terezka (6) už na fridex od mámy zapomněla

Autor: Kateřina Moravcová, koj - 
4. února 2011
05:00

Terezka (6) je velká bojovnice! Bezbrannou holčičku se loni v srpnu pokusila nemrznoucí směsí Fridex otrávit její matka (28). Dívenka smrtící dávku jako zázrakem přežila. Začala chodit do školky a Blesku se pochlubila, že už brzo nastoupí do školy!

„Ve školce se mi moc líbí. Mám tu kamarádky. Chodíme bruslit a ještě jsem nespadla,“ pochlubila se hned na úvod upovídaná Terezka. Ještě před půl rokem byl její zdravotní stav natolik vážný, že jí lékaři dávali pouze minimální šanci na přežití. Terezka je ale čiperka a všem ukázala, že si hodlá se svými kamarády ještě pořádně zablbnout. „Za rok půjdu do školy,“ přidala důležitou informaci natěšená Terezka, babička ji ale vzápětí opravila. „Za rok ne. Už po létě,“ dodala. „Aha, to nevadí, už se moc těším,“ navázala pohotově holčička.

Terezka je na to dobře i psychicky

S tragickou událostí se rodina už vyrovnala. Podle slov babičky jsou všichni rádi, že se Terezka uzdravila. „Po psychické stránce je na tom také dobře. Na maminku si občas vzpomene. Vybavuje si, co spolu dělaly, ale neptá se na ni,“ řekla babička. Terezka žije společně se svým otcem a jeho rodiči v malé obci na Karlovarsku. Babička holčičku pravidelně vyzvedává ve školce. „Máme o ni pořád velký strach. Vůbec nechápu, jak to mohla její matka udělat. Ještě než se to stalo, nám kolikrát volala a brečela, jak se o Terezku bojí. Nechápu to. Lidem nepřeji nic zlého, ale vysoký trest si určitě zaslouží,“ uzavřela babička.

Rodinné drama se odehrálo na konci léta 2010. Matka dala dceři vypít fridex a v ukrutných bolestech ji nechala trpět. Otravu dcerky podle vyšetřovatelů plánovala. Po uvalení vazby se pak ve věznici pokusila o sebevraždu. Za otravu holčičky jí hrozí doživotí.

zaviracispendlik ( 5. února 2011 17:11 )

maminka nechtěla, aby v zimě zamrzla Teď vážně, matka by si zasloužila nalít do chřtánu celý kanystr Fridexu!!!!!!!!!!!§

monika91078 ( 4. února 2011 11:20 )

Terezce preji krasne detsvi aby ho prozila krasne jako jine deti v jejiim veku,matce bych ji uz do smrti neukazala,ta zena se nazvat ani matkou neda....Jsem rada,ze se male Terezce dari,preji ji hodne stesti do zivota a aby se ji uz nikdy nestalo neco podobneho.....

jura021 ( 4. února 2011 08:38 )

pro matku nejmirnější možný trestOŽIVOTÍ

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání