Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dominik (8) trpěl: "Slepé" uřednici hrozí kriminál

Autor: Ondřej Požár - 
3. února 2011
05:00

Sociální pracovnici radnice Brno-střed Lee Petříčkové hrozí vězení, protože včas nezařídila odebrání týraného Dominika (8) rodičům. Blesk zjistil, že policie ji kvůli tomu vyšetřovala už v roce 2008. Tehdy se však kriminalistům nepodařilo týrání prokázat, a to ani přes svědectví sousedů, příbuzných a lékařky.

Úřednice sociálního odboru dala v úterý výpověď poté, co se provalilo, že v případě mučeného chlapce selhala. Od loňského prosince ji podle mluvčího brněnských žalobců Vladimíra Kutnohorského kvůli tomu prověřuje policie.

„Je důvodné podezření, že se sociální pracovnice dopustila pochybení. Kromě případného trestního stíhání to má i hranici pracovněprávní odpovědnosti,“ zdůraznil Kutnohorský. Tajemník Úřadu městské části Brno-střed nařídil prošetření podobných případů. „Do skončení vyšetřování se k případu nebudeme vyjadřovat,“ stručně řekl mluvčí radnice Roman Burián.

Stejná sociálka znovu selhala

Podle některých zdrojů nejde o první selhání sociálního odboru Brno-střed. Ten měl na starosti i případ týraného Tomáška (5), kterého odebrali vlastní matce, až když mu znetvořila nožičky vařící vodou. Chlapec má trvalé následky, které mu tlumí biolampa věnovaná Bleskem v rámci kampaně Srdce pro děti.

Na jeho týrání upozorňovala babička Vlasta R. Ta tvrdí, že sociální pracovnice z Brna-středu nepořizují žádné zápisy, když jim někdo nahlásí ohrožení dítěte, a dokonce ani když si někdo na úředníky stěžuje. Kvůli tomu prý její vnuk trpěl zbytečně dlouho.

lusanka ( 27. února 2011 13:25 )

zavřít jí až zčerná baba jedna hlavně že jí dobře platí je jak gestapačka hnusná vypadá jak chlap taky bych jí mučila jako ona nechala kloučka kolik let mučit hlade ona by to potřebovala je jak golém doufám že jí řádně potrestají a nehodí to pod koberec jak se občas stáva už aby tam byla semetrika jedna

margarethka ( 18. února 2011 14:41 )

babizna ze socky si zalouží pykat!!!!!

vlar12345 ( 11. února 2011 15:11 )

máte pravdu ve všem ! o soc. pracovnících vím své.Díky tomu, že nezasáhli, mám zmrzačeného vnuka.Sedí tam opravdu "dámy" co čekají na důchod !

vlar12345 ( 11. února 2011 15:07 )

děkuji, že jste sem napsala ! Jsem babičkou Tomáška a mám stejnou zkušenost s p. Maláčovou !-vedoucí p. Petříčkové.Taky jsem si byla stěžovat v roce 2007 dokonce 2x u p. Maláčové a nebylo to k ničemu !Dopadlo to jak to dopadlo, chlapci už zůstanou doživotní následky.Znají jen odpově´d: nepochybili jsme... Plat berou a na děti kašlou, jste jen obtížný hmyz, který je obtěžuje !Pak choďte oznamovat týrání dětí.Já jsem to dělala 2 roky a nevedlo to k ničemu.Pokud tam sedí stále stejná vedoucí Maláčová, bude to tam vypadat stejně a doplatí na to další děti !

panenka08 ( 9. února 2011 11:04 )

Jen se omlouvam za pravopis, ziji uz dlouho v cizine, na tom textu to nic nemeni.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání