Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Doživotí pro ženu, která dceři nalila fridex?

Veronika S. se pokusila po činu o sebevraždu
 (Autor: Archiv rodiny)
Autor: jos - 
2. února 2011
12:53

Ženě (27) z Nejdku na Karlovarsku, která chtěla zavraždit svou vlastní dceru Terezku (5), hrozí doživotní trest. Státní zástupce ji obžaloval z pokusu o vraždu s rozmyslem. Matka  děvčátku namíchala smrtící koktejl z nemrznoucí směsi Fridex. Terezka přežila jen zázrakem. Nyní se o ni stará otec.

Plzeňská státní zástupkyně Václava Brýdová podala na krkavčí matku obžalobu pro zločin pokusu vraždy s rozmyslem na dítěti mladším patnácti let, za což jí soud může uložit i doživotní trest.

„Důkazy opatřené během vyšetřování nasvědčují tomu, že se obžalovaná úmyslně pokusila usmrtit svoji dceru,“ řekla pro deník Právo žalobkyně.

O tom, že dívka přežila, hovoří lékaři jako o zázraku. Zpočátku neměla téměř žádnou šanci na život. Dnes je Terezka v pořádku a chodí zase do školky.

Dívala se, jak se dcera zmítá v křečích

Žena se na svůj čin podle policistů dlouhodobě připravovala. V osudný den využila rozespalosti své dcery a nechala jí jedovatý roztok vypít.

Terezka se okamžitě začala dusit. Celé drobné tělo zachvátily křeče. Matka se na to dívala a čekala, kdy její dcera vydechne naposledy. Jenže to se nestalo a matka začala zmatkovat. Nakonec přivolala záchrannou službu. Policisty se pak snažila přesvědčit, že za dívčinými problémy stojí otec.

Motivem pokusu o chladnou vraždu bylo zřejmě to, že Terezka mnohem víc tíhla k otci. Rodiče ji měli ve střídavé péči. Teď už ji bude vychovávat otec sám.

libor123 ( 3. února 2011 11:15 )

Já bych to hodnotil jako pokus o vraždu být soudcem. JInak se to ani myslím si nedá. Dostat doživotí, ale makat, makat, makat a zase makat 12 hodin denně. Aby si na pobyt vydělala.

marmelada ( 2. února 2011 17:43 )

to někdy zůstává až do dospělosti a člověk pořád čeká na projev citu,který nepřichází /otec paranoi ik/

marmelada ( 2. února 2011 17:39 )

Je to podivné a myslímn,že ta paní je psychicky nemocná. Paraoika máme v rodině a jsou t lidé všelijací.....

kudlankabezbozna ( 2. února 2011 16:35 )

Prý může být taky príma, když si někdo lokne louhu - to mu hezky proleptá ústní dutinu a trubky až do žaludku ...

rosomak ( 2. února 2011 16:02 )

Byly dvě + jejich nadřízená. Tj. ještě by se mělo přidat zločinné spolčení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání