Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Psi zachránili rodinu s pěti dětmi před požárem!

Sedmičlenná rodina přišla o střechu nad hlavou
Sedmičlenná rodina přišla o střechu nad hlavou  (Autor: HZS Zlínského kraje)
Autor: sč, Krvs - 
31. ledna 2011
14:27

Sedmičlennou rodinu z Kroměřížska probudil okolo třetí hodiny ráno štěkot psů. Střecha rodinného domu byla v tu chvíli celá v plamenech! Manželé s pěti dětmi (1-16 let) se dostali ven včas. Nyní musí do azylového domu.

Příčinou vzniku požáru byla otevřená komínová dvířka na půdě domu. „Otvorem na čištění komína prolétly žhavé části, jiskry nebo zde působilo sálavé teplo na uskladněné seno. Oheň se rozšířil na celou půdu a střechu starého jednopodlažního domu. Škoda byla odhadnuta na 100 tisíc,“ uvedl mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

Majitel domu utrpěl během zásahu silný psychický otřes a lehce se nadýchal nebezpečných zplodin hoření. Záchranka ho odvezla do nemocnice. Po kyslíkové terapii a vyšetření se ráno otec rodiny vrátil domů. Dům se stal zcela neobyvatelným.

„Je to neštěstí. Město rodině hned sehnalo prozatimní ubytování v azylovém domě v Kroměříži. Dostane i stravu a jednorázovou finanční pomoc. Již ale hledáme vhodné místo přímo v Koryčanech, aby si mohli domek postupně opravovat,“ sdělil starosta města Zdeněk Šmela.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání