Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Muž s bombou přepadl v Praze banku! Chtěl 10 milionů

Lupiče policie dopadla ještě na parkovišti.
 (Autor: čtenář Blesk.cz)
Autor: Jan Jedlička, Kšim - 
20. ledna 2011
16:40

VIDEO: Pražské Letňany v ohrožení! Muž v obchodním centru vnikl do České spořitelny a žádal 10 milionů, jinak prý odpálí bombu, kterou má v kufříku. Zaměstnanci ihned zavolali policii, která lupiče před centrem zadržela. A muž již sedí u výslechu. Pyrotechnici se na parkovišti postarali o kufřík, ve kterém nakonec bomba nebyla.

V dopoledních hodinách vtrhl do České spořitelny v Obchodním centru Letňany neznámý asi pětatřicetiletý lupič, který byl podle zdrojů Blesku Izraelec. "V 11:26 jsme dostali hlášení a ihned vyrazili na místo," řekla Blesk.cz policejní mluvčí Eva Miklíková.

Lupič žádal 10 milionů korun, jinak prý odpálí bombu, kterou měl u sebe v kufříku. Podle informací Blesku mu zaměstnanci dali přes 3 miliony, se kterými poté pobočku opustil.

Policie ho zatkla na parkovišti před OC, kde se pyrotechnici začali zabývat podezřelým kufříkem. "Vzhledem k tomu, že nebylo jasné, co přesně obsahuje, přistoupila policie k uzavření parkoviště přilehlého obchodnímu centru a z bezpečnostních důvodů přivolala záchrannou službu a hasiče." popsala počínání policie Miklíková. Podle posledních zpráv pyrotechnici kufřík i neznámý obsah krátce před třetí hodinou odpoledne zneškodnili, bomba v něm nakonec ani nebyla.

Muži je nyní na policii a je vyšetřován pro podezření z loupeže. "Pokud by byl obviněn a následně také odsouzen, hrozí mu trest odnětí svobody na 5 až 12 let," dodala mluvčí Miklíková.

Video Muž přepadl s bombou banku a požadoval 10 mil Kč. - Čtenář Blesk.cz
Video se připravuje ...

jakub-moravec ( 21. ledna 2011 09:29 )

Pro alfa05: Že nikdy nebylo tolik přepadení,loupeží,vražd a je to daň za naši takzvanou demokracii? To chcete zpátky režim před 89 rokem? Ano, tam musel každý makat a neměl čas na roupy a přepadávat banky. Chcete-li svobodu a demokracii, to už si musíte na tu zločinost zvyknout,ta patří k tomu, ale v opravdové demokracii jsou jen ty zločiny jedinců, ne statní zlodějna,legální korupce,tunelování a podobně,ta je jenom u nás,v postkomunistické zemi,v které jako na oko je svoboda a demokracie,zatím ve skutečnosti je to stejný režim jako za totality,ale v jiném světle a více s vychytralými metodami,jako je třeba ta exekuce, která může brát věci z domu,které nejsou ani majetkem dlužníka.

gevi ( 20. ledna 2011 20:55 )

Taky se cizinci snaží, aby se u nás zločinnost pozvedla. Pokud je to cizí státní příslušník a trpí tady bídou a nouzí, udělal by lépe, kdyby odjel domů, kde by se mu jistě vedlo lépe. Ale to ne, to jde a přepadne banku. Ruskojazyčná mafie je jistě taky složená za zoufalců, kteří nemají práci a tak holt musí krást.

5mira7 ( 20. ledna 2011 16:23 )

Spíš jde o to, že dostanou směšný trest. Kolik dostane ten dnešní přivandrovalec z východu ? Maximálně 3 roky. A než půjde k soudu, tak mu slíbí, že se zúčastní, samozřejmě bude dávno za horama, jako vždycky. Za všechnu tu sviňárnu můžou naši slovutní, nezkorumpovaní... Hanba mluvit.

anelam ( 20. ledna 2011 14:55 )

zoufalec,v kufru nic,v hlavě jen naděje,že to třeba vyjde!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa