Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Školačku (13) na sex našel na Facebooku

Muž z Ostravy si na Facebooku vyhlédl školačku a zneužil ji k sexu - ilustrační foto
Muž z Ostravy si na Facebooku vyhlédl školačku a zneužil ji k sexu - ilustrační foto  (Autor: sita)
Autor: ČTK, šim - 
20. ledna 2011
13:20

Sociální sít Facebook opět napomohla trestnému činu. Muž (24) si jeho prostřednictvím vyhlédl teprve 13letou dívku. Navázal s ní kontakt, kupoval jí drahé dárky a nakonec ji svedl. Za sex jí dokonce zaplatil 9000 korun!

Čtyřiadvacetiletý muž podle policie s dívkou navázal kontakt loni v listopadu prostřednictvím sociální sítě Facebook. Nejprve se vydával za jejího vrstevníka. Teprve později přiznal, že je výrazně starší. Kromě Facebooku využíval ke kontaktu s obětí i komunikační internetovou službu ICQ. U dívky získal důvěru a postupně se několikrát sešli. "Zval ji do restaurace i k sobě domů. Nakonec ji přesvědčil k sexu," řekl kriminalista Libor Šustek.

Školačka mu byla po vůli a dobrovolně plnila jeho přání. Za to ji postupně vyplatil 9000 korun. Dívku vodil do svého bytu, kde poskytovalo sexuální služby i několik ostravských prostitutek. Tomu byla dívka přítomná a v jednom případě dokonce za peníze sex poskytla klientovi sama. "Jedna z pracovnic odmítla požadované služby. Dívka se nabídla, že to udělá," řekl policista.

Dívku nakonec prozradily drahé dárky, které kupovala na Vánoce rodičům. Toho si všimla sestra. Upozornila matku a ta 23. prosince kontaktovala policii. Kriminalisté mladého muže se základním vzděláním zatkli o čtyři dny později. Obvinili jej z kuplířství, pohlavního zneužívání a ohrožování výchovy dítěte. Ve vězení může strávit až pět let.

Podle kriminalistů podobných případů výrazně v posledních dvou letech přibylo. "Rodiče by se měli starat o to, co jejich ratolesti na počítači dělají," varuje šéf ostravských kriminalistů Radovan Vojta.

stastnyjim ( 20. ledna 2011 20:49 )

tady se sešel výkvět těchto diskuzí. Rychle odtud pryč.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání