Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Holčička sražená vlakem: V noci zemřela v nemocnici!

Nebezpečná hra u kolejí stála malou holčičku život. Ilustrační foto
Nebezpečná hra u kolejí stála malou holčičku život. Ilustrační foto  (Autor: Vlaďka Hradská)
Autor: rvs, INT - 
19. ledna 2011
12:17

Holčička, kterou v úterý vpodvečer srazil na Českobudějovicku vlak, v noci zemřela. Vážným zraněním podlehla v nemocnici v Českých Budějovicích, kam ji po nehodě dopravil vrtulník.

Policisté zjišťují, jak přesně k tragické nehodě došlo a mají-li vinu i rodiče. Dívka si spolu s dalšími dětmi hrála u železniční trati ve Stříteži u Kaplice. Je možné, že si v zápalu hry přestala dávat pozor a vběhla před přijíždějící vlak.

"Dítě pravděpodobně vběhlo do kolejiště v okamžiku, kdy tudy projížděl vlak a ten jej srazil a odhodil," řekl policejní mluvčí Milan Bajcura agentuře Mediafax. "Dítě utrpělo velmi vážná zranění a do českobudějovické nemocnice jej dopravil vrtulník záchranky. Bohužel v noci těžkým zraněním podlehlo," dodal mluvčí.

Na místě byli první hasiči, kteří vážně zraněné holčičce poskytli předlékařskou péči. Dítě bylo poté vrtulníkem dopraveno do českobudějovické nemocnice. Přes veškerou snahu lékařů se ji ale už nepodařilo zachránit.

manolla1 ( 19. ledna 2011 18:47 )

Nikdy bych nenechala tak malé dítě bez dozoru, natož u želez.trati ...!Rodiče musí být nezodpovědní lidé, jinak si to neumím vysvětlit! Budou si svou lehkomyslnost, vyčítat po zbytek svého života ...! Zbytečná smrt malého človíčka ...!

lunatic ( 19. ledna 2011 16:30 )

Stala se opět tragédie a samozřejmě - obět' = dítě za nic nemůže;v tomto věku za sebe nezodpovídá ! Jen -někdy mě překvapuje,když je popisováno přejetí vlakem u dospělého jedince,který je pak= in memoriam takřka označován za obět'. Vlak - jako např.automobil snad nikdy nevybočí ze svých kolejí=trati a pokud někoho z dospělých přejede,JE to VŽDY způsobeno pochybením onoho jedince - s výjimkou toho,pokud jej pod vlak někdo strčil=shodil. Je to stejné,jako litovat někoho,KDO se výhradně ABSENCÍ SOUDNOSTI dostane do problémů - PROČ?? Každý z nás=DOSPĚLÝCH a SVÉPRÁVNÝCH si za VŠE,snad někdy s výjimkou nemoci,kterou NĚKDY způsobují genetické dispozice,může VÝHRADNĚ SÁM !!!

jjjjjjjjjj ( 19. ledna 2011 14:20 )

Čistě teoreticky se mohli o holčičku v době neštěstí starat (nebo spíš nestarat) prarodiče.

harpie ( 19. ledna 2011 13:14 )

Neštěstí se může stát i když se rodiče snačí dávat na dítě pozor,ale pokud ho nechají hrát si u trati je to vyloženě nedbalost.Možná se o ní staral starší sourozenec,kdo ví,ale rodiče jsou ti,kdo mají děti chránit.

e.44 ( 19. ledna 2011 12:18 )

No, rodiče rozhodně vinu mají, když nechají malé dítě, aby si hrálo blízko tratě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání