Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Znásilnění pacientky (22): Gynekolog dostal jen podmínku!

Gynekolog podle soudu mladou pacientku skutečně znásilnil. Přesto vyvázl jen s podmínkou!
Gynekolog podle soudu mladou pacientku skutečně znásilnil. Přesto vyvázl jen s podmínkou!  (Autor: Helena Lacinová, Ondřej Čermák)
Autor: ČTK, rvs - 
18. ledna 2011
14:57

Gynekologa Miroslava G. (61) z Mostu ústecký krajský soud potrestal za znásilnění pacientky (22) jen dvouletou podmínkou! Po dobu tří let pak nesmí vykonávat svoji práci gynekologa.

Za znásilnění dostal dotor dve roky vězení s podmíněným odkladem na tři roky. Původní rozsudek mosteckého soudu, který loni v květnu lékaři uložil padesátitisícovou pokutu a osmnáctiměsíční zákaz činnosti, nyní soud zrušil.

Most Most | Helena Lacinová

Podle ústeckého soudu Miroslav G. během vyšetření dvaadvacetileté pacientky v jeho mostecké ordinaci minimálně jednou zasunul penis do její pochvy. Žena poté utekla. Předseda senátu dnes uvedl, že lékař využil ženiny bezbrannosti, protože během vyšetření nemohla vědět, k čemu se lékař chystá.

Gynekolog svoji vinu během celého procesu popíral, jeho advokát se snažil celou dobu prokázat jeho nevinu. Zpochybňoval třeba testy DNA. Miroslav G. se k rozsudku nechtěl příliš vyjadřovat, označil ho pouze za hrozný. Dodal, že chce podat dovolání.

Soudce uvedl, že mostecký soud většinou správně zdokumentoval skutky, kterých se lékař dopustil, ale špatně je posoudil. Proto prý musel lékaře odsoudit za znásilnění a ne za poškozování cizích práv, jak čin kvalifikoval mostecký soud.

sluppi ( 21. dubna 2011 19:06 )

Je mi z tebe špatně ty m.a go..re vymaštěnej.....fuj...špíííííínooooo.

lejdynka ( 21. ledna 2011 08:25 )

Tak to mě dostalo. Skvělá představa, to musel být trapas

sokolnice ( 19. ledna 2011 21:08 )

Když jí ho tam stihl strčit jen jednou nebo dvakrát, tak asi evidentně to stihnout mohl.

sokolnice ( 19. ledna 2011 21:06 )

Lepší doktor v Mostě není? No řekla bych, že si ho každý nechválil, u svých kolegů měl otřesnou pověst a vědělo se o něm, že jede po Romkách.

sokolnice ( 19. ledna 2011 21:04 )

Jak to můžete vědět, Vy jste byla u vyšetření této pacientky? A co jako, že je oběť Romka, jestli na to poukazujete, tak je vidět, co jste za hloupou špínu. Jde vidět, že soudci tomu lháři neuvěřili. Zvlášť když tvrdil, že údajně ta pacientka byla riziková a měla nebezpečný výtok, ale ten den byla ještě vyšetřena jednou v nemocnici a tam lékařka řekla, že je zdravá. Zajímavé, jak lehce se ten starý perverzák dal usvědčit ze lži?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání