Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

"Okradli mě," křičela stařenka a skolil ji infarkt

Udajně okradená žena, která  trpěla na onemocnění srdce byla převezena do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, kde po necelé hodině zemřela.
Udajně okradená žena, která trpěla na onemocnění srdce byla převezena do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, kde po necelé hodině zemřela.  (Autor: Martin Mithofer)
Autor: Anna Stramová, Krvs - 
18. ledna 2011
12:36

Seniorka (80) z Ostravy-Poruby si šla vybrat důchod. Cestou se jí udělalo zle a zkolabovala. Poslední slova před smrtí zněla: „Někdo mě okradl o všechny peníze!“

Jako každý měsíc si šla seniorka z Ostravy pro důchod. Když v pátek procházela kolem hloučku lidí, zkolabovala. Přítomní okamžitě zavolali záchrannou službu. Stařenka začala z posledních sil plakat a prosit o vrácení důchodu, který činil 9000 korun. „Ženě se udělalo zle, když zjistila, že jí po cestě pravděpodobně někdo ukradl celý důchod,“ sdělila ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Žena, která již delší dobu trpěla na onemocnění srdce byla převezena do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, kde po necelé hodině zemřela. Případu se okamžitě chopila policie, která dostala podezření, že mohla zemřít v následku rozrušení z krádeže. „Příbuzný ženy potvrdil, že stařenka si ten den opravdu pro důchod byla,“ doplnila Holčáková.

Policie se v průběhu vyšetřování vydala i k ženě domů. „Prohledali jsme nejčastější místa, ve kterých si důchodci schovávají peníze. Po pár minutách hledání jsme opravdu našli sumu, která odpovídala hodnotě důchodu,“ nastínila vyšetřování Holčáková. A syn stařenky teorii potvrdil. „Po třech dnech pátrání jsme dospěli k tomu, že ke krádeži vůbec nedošlo. Případ tak bude odložen,“ dokončila Holčáková.

mortis69 ( 16. ledna 2012 05:58 )

Buďto je ten článek jenom pořádná kachna,nebo jsou policajti blbý (ani jedno nevylučuji).Neplatičoj najdou a zamknou účet okamžitě. Tak zjistit kdy a v kolik vybírala je otázka hodiny

gevi ( 18. ledna 2011 20:35 )

Kalousek s Nečasem důchodcům přidali. Takže váš rádobyvtip se míjí s realitou.

anelam ( 18. ledna 2011 14:13 )

No, to snad co našli doma,mohla mít ušetřeno.Beztoho je to blbost,policie musí vědět,jestli ten den peníze vybírala a v kolik hodin ne?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání