Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Spolužáci Martinky (†15): Proč jela s opilým řidičem?!

Autor: Čas.sk, rvs - 
18. ledna 2011
12:00

Smrt Martinky (†15) při nehodě auta, řízeného opilým třiadvacetiletým řidičem, velmi zasáhla všechny, kteří ji měli rádi. Spolužáci ze základní školy v Hlohovci jí přímo ve školní budově udělali pietní místo s Martinčinou fotografií a hořícími svíčkami. Podle svých slov nechápou, proč Martinka tolik riskovala...

U pietního místa na Martinku spolužáci vzpomínají, některé z dívek tiše pláčí. Ze smrti své spolužačky se nedokáží vzpamatovat. „Nedokážeme pochopit, jak si mohla ednout do auta k opilému řidiči. Mohla tu s námi ještě být…, řekl Martinčin spolužák Juraj.

„Jsme úplně šokovaní z toho, co se stalo. Martinka byla naše sluníčko, vždy se jen usmívala. Byla to výborná žačka a předsedkyně třídy,“ prozradili spolužáci, kteří na počest Martinky přišli do školy v černém oblečení. Ještě hůř zasáhla tragická smrt Martinky její rodinu. „Jsme úplně na dně, nespíme, jen pláčeme,“ řekla babička dívky Mariana Bujtárová.

Martince se stala osudnou sobotní oslava osmnáctých narozenin kamarádky Barbory. Cestou z restaurace opilý řidič Ivan (23) nezvládl řízení a ve velké rychlosti narazil do betonového sloupu. Martinka děsivý náraz nepřežila, její sestra Kateřina (20) byla v kritickém stavu s krvácením do mozku hospitalizována v trnavské nemocnici. Nyní už je naštěstí mimo bezprostřední ohrožení života. Ivan, který v posti celou tragédii zavinil, je operaci krčního obratle stále v nemocnici a posledního ze skupiny, vážně zraněného Jakuba, už lékaři probrali z umělého spánku.

anelam ( 18. ledna 2011 14:07 )

Nezáleží na silnici,u nás se stalo něco podobného,silnice byla v pořádku,řidič nepil,18 roků,ale čerstvý řidičák,matka půjčila nové auto synovy na odvoz kamarádek na diskotéku.Bez svolení otce.Syn slíbil že pojede opatrně....jsou to sousedi-tak vím.Jak to dopadlo?Řidič bez úrazu,obě holky mrtvé.Rodiče syna jsou po rozvodu,obviňování kdo za to může....Syn v pohodě,vlasy na zeleno atd...prostě mládí,nevybouřené....co s tím -nevím!Jen žiji stále ve strachu,když né oni,tak nějaký machýrek napálí do nich-to je vše.

DBBS ( 18. ledna 2011 13:45 )

Je mi líto jak obou sester, tak i toho klučiny, co byl jako spolujezdec. Bohužel se asi nedozvíme co se dělo cestou v autě, kdo komu co řek, proč se tohle vlastně stalo, ale chápu proč s ním jeli. Člověk když chce, vypadá střízlivě,ale stačí jeden moment a dopadnout to může bohužel i takhle. A nezapomeňte, že mladší člověk se nechá od staršího lehce manipulovat, škoda životů, které už nikdy nebudou jako dřív....

hutnik ( 18. ledna 2011 13:45 )

to je a je jedno, jestli měla Martina občanku 2 dny nebo 2 měsíce. Slováci dokonce píšou, že se ani neměla vracet domů, ale přespat u babičky. Zuštík jel 160 km/h. Naštěstí se to stalo v noci, jinak by ještě smetl případné chodce, nebo maminu s kočárkem. Že se mu nebude dobře žít s nálepkou VRAH je pro pozůstalé slabá útěcha.

xhonys ( 18. ledna 2011 13:36 )

Ano, je to hrozné a smutné. A navíc není schopna redakce si ani takovýto článek po sobě přečíst: "Ivan, který v posti celou tragédii zavinil, je operaci krčního obratle stále...".

jyrka ( 18. ledna 2011 13:01 )

Bohužel to člověk ví vždy,když už je pozdě Do těch mladých to můžete cpát horem-dolem,co by se mělo,co by se nemělo,ale je to zbytečné.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání