Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kmotr Oulický: Špinavá cesta k milionům?

Někteří politici žádají prověřit hospodaření úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad, které Oulického firma pronajímá obrovské prostory.
Někteří politici žádají prověřit hospodaření úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad, které Oulického firma pronajímá obrovské prostory.  (Autor: Jindřich Mynařík)
Autor: ČTK, oj, oce - 
12. ledna 2011
12:42

Kmotr Oulický možná natahuje svoje prsty i do úřadu pro udělování dotací. Úřad, který rozděluje bruselské dotace pro Ústecký a Karlovarský kraj si pronajal třikrát tak větší prostory než měl v minulosti, za jejichž pronájem platí 10 milionů ročně. Vydělává na tom firma, kterou spoluvlastní právě kmotr Oulický.

Úřad si letos pronajal na pět let dvě patra kanceláří v nové administrativní budově v centru Ústí nad Labem, za které platí roční pronájem 10 milionů korun. Doposavad si přitom vystačil s třikrát tak menšími prostory, za které platil o 6 milionů korun méně. A kdo na nové nájemní smlouvě vydělá?

Především milionář Patrik Oulický a exsenátor Alexander Novák odsouzený za braní úplatků. Vlivní podnikatelé označovaní za kmotry ODS, jsou totiž dva ze tří spoluvlastníků firmy Energetické a dopravní stavby, která celou budovu vlastní. Oba se dobře znají s předsedou Regionální rady, kterým je další vlivný člen ODS, bývalý hejtman a ústecký primátor Jiří Šulc.

Úřad jakékoli propojení členů ODS nebo jakékoli jiné pletichy při uzavírání pronájmu odmítá. „Bývalé prostory byly pro nás nevyhovující, hlavním kritériem při výběru byla cena,“ uvedla mluvčí úřadu Marcela Klíchová.

 

Oulického média nazývají kmotrem ODS. Podle ministra dopravy Víta Bárty (VV) je podezření, že Oulický společně s šéfem ústecké krajské ČSSD Petrem Bendou ovlivňují zakázky Ředitelství silnic a dálnic v Ústeckém kraji. Oulický to popřel a řekl, že nikoho z vedení ŘSD nezná. Benda podal na Bártu trestní oznámení.

Oulický je znám i tím, že si načerno postavil objekt v Chráněné krajinné oblasti České středohoří. Stavební úřad mu ho v prosinci nařídil zbourat.

stastnyjim ( 12. ledna 2011 20:14 )

Noro, myslím, že to myslíš ironicky. Ale copak ty nedokážeš odhadnout dobrého člověka podle upřímného pohledu a milého úsměvu usazeného na laskavém obličeji se štětinatým podbradkem a shora zastřešeného oholenou hlavou. Vždyť je to chlapík k sežrání, co k sežrání - k pomilování..

gogo ( 12. ledna 2011 18:17 )

Uvidíme....

martha987 ( 12. ledna 2011 17:56 )

Právě John a Bárta z VV po tolika letech dělají něco aby lidi jako Oulický nebo Benda šli konečně za katr!!!

Shelby16 ( 12. ledna 2011 16:58 )

bobou ( 12. ledna 2011 15:16 )

To bude tím, že náš hradní pán senilní a senilní a***

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání