Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Poláci po flašce vodky umlátili k smrti kolegu: Dříve ho i šikanovali!

Ilustrační foto
 (Autor: ARCHIV )
Autor: ČTK, jaj - 
11. ledna 2011
12:02

Dva Poláci se v sobotu opili vodkou a poté na ubytovně ve Velkém Meziříčí ubili k smrti kolegu z práce. Za vraždu jim hrozí 15 až 20. Výjimečný trest mohou dostat za to, že muže zabili a týrali velice brutálním způsobem.

"Muž byl doslova ubitý a ukopaný k smrti. Měl desítky ran po celém těle, pitva odhalila mimo jiné zlomená žebra, prasklá játra, poraněné plíce a ledviny," řekl vyšetřovatel Pavel Kubiš. Soud v úterý rozhoduje o vzetí pachatelů do vazby.

Vražda se stala v sobotu v podvečer. Na ubytovně podle vyšetřovatelů většina Poláků už od rána intenzivně popíjela vodku. Motiv vraždy zatím není jasný.  Obět (†48) byla údajně velice drobné a slabé postavy a muží zavražděného dříve šikanovali a terorizovali. "Pachatelé ve věku 42 a 36 let si ze svého spolubydlícího dělali doslova boxovací pytel, dávali mu najevo, kdo je tam pánem," uvedl Kubiš.

O činu policisté uvědomili polskou ambasádu. Mladší z pachatelů byl už v Česku jednou trestán, o jeho případných kriminálních činech v Polsku zatím policisté nemají informace.

socialnidemokrat ( 11. ledna 2011 16:45 )

máš pravdu zajíci

zaza30 ( 11. ledna 2011 15:12 )

tady fungovaly tvrdý tresty za jakoukoli šikanu, ten člověk mohl žít!!!! A ti lumpi by měli zaživa shnít v base!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání