Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Londýnská vražda: Vyznání otce zavražděné Jitky (†27)

Autor: INT, ap - 
7. ledna 2011
04:59

Neskutečná bolest zasáhla do rodiny zavražděné Jitky N. (†27). Vymodlená dcera, která odjela do Anglie strávit Vánoce se svým o čtyři roky mladším přítelem Jirkou S. (†23) se k rodičům již nevrátí. Jejímu otcovi, tak po příletu do Anglie, kam si pro tělo své dcery odletěl, zbyly jen vzpomínky ve kterých své mrtvé dceři vzdává hold.

Byla to krásná, mladá a přátelská dívka, která neměla žádné nepřátele. Shodují se lidé, kteří Jitku S. znali. O to více nemohou pochopit, jak mohlo k novoroční tragédii v londýnském bytu dojít.

Tělo Jitky, která pracovala ve známém brněnském centra Vaňkovka našli londýnští policisté ležet v kaluži krve pokrytou mnoha opakovanými bodnutími nože. Dívka neměla žádnou šanci přežít. Její přítel a podle britské policie i vrah, Jiří S. (†23) spáchal sebevraždu skokem pod soupravu metra o několik hodin později.

Byla tou nejlepší dcerou

Rodina a přátelé dívky nemohou hroznou událost stále pochopit. Zatímco maminka Jitky se psychicky zhroutila, otec našel v sobě zbytky sil a okamžitě vyrazil do Londýna. Přivézt domů co nejdřív aspoň tělo své dcery.

Po příjezdu pak Lubomír N. (54), vzdal dceři svůj hold. Vymodlená dívka byla jejich jediným dítětem a byla pro něho tou nejlepší dcerou jakou mohl mít. "Byla plná života. Tak milá, ohleduplná a milující dcera," vzdal jí svůj hold při tiché vzpomínce.

Jiří působil dojmem normálního člověka

Do Londýna odjela navštívit o čtyři roky mladšího přítele Jiřího, který zde už nějaký čas pracoval jako kuchař. Ani on neměl ve své minulosti žádné závažnější problémy s chováním.

Na svém profilu na sociální síti má téměř tři sta přátel. Vesměs samí mladí, přátelští a usměvaví lidé. Stejně tak na své okolí v severním Londýně, kde bydlel působil i on sám.

Novoroční tragédie zasáhla i londýnské vyšetřovatele

Zatímco příbuzní Jiřího S. (23) odmítají zprávám o jeho činu uvěřit, londýnská policie má v případu jasno a jiné verze prozatím neprověřuje. I otrlé londýnské kriminalisty však novoroční tragédie mladého páru zasáhla.

Inspektor Liz Baker z Metropolitní police označil celou událost za neskutečnou tragédii. "V našich srdcích myslíme na každého, komu tato nešťastná událost způsobila bolest" oznámil britským médiím.

Detektivové připraveni letět do Česka

Tělo Jiřího S. zatím britská policie oficiálně neidentifikovala. Předpokládá se, že tak učiní během pátku. I když si je jistá, že Jitku její přítel zavraždil, detaily případu jí stále nejsou známé. Hrála roli žárlivost?

Na svých internetových stránkách proto vyzvala londýnskou veřejnost ke spolupráci na objasnění přetrvávajících záhad případu. A londýnští vyšetřovatelé se chystají i do Česka.

antulin ( 15. ledna 2011 10:17 )

jo a půlka jich je z jeho rodný vesnice a sousedního městečka.Ale jinak ho nikdo neznal.Takový keci si nech pro svou bábu ty zakomplexovanej chudáku!!!

sesese ( 10. ledna 2011 18:58 )

Omyl, on měl 300přátel, ale téměř samí fetoše a to je jasný, že přátelé takových invalidů budou při nich.Byl hodnej, dokud měl drogu A je to pro něj vysvobození než žít v nenávisti.

sesese ( 10. ledna 2011 15:41 )

Víte, on už jen mráz po zádech leze z toho, že se loučila na té soc. síti v ten Silvestr, kdy všichni slavili příchod roku a ona po pár hodinách odcházela 300 přátel to nebralo na vědomí. Včera se tady rozepsal určitý přispívající pisatel, jak jeho kamarád hádku slyšel, poté potkal Jiřího na chodbě, na otázku k němu, zda je všechno v pořádku, Jiří odpověďěl :"je všechno o.k." Jistě, tomu nikdo neveří...někteří se zachovají šíleně, jak psi, protože majitelé se taky dušují"náš pejsek je hodnej, on by v životě nekousnul".."muselo ho něco vyprovokovat" Jituška mu taky věřila, ona pejskům věnovala spoustu času. Sakra, když vím, že jsem vznětlivé, žárlivé povahy, tak nejdu do vztahu na dálku. Ať mě nikdo neříká, že nebral ten den nějakou drogu, možná ho vytočilo, že mu to třeba Jitka vyčítala a co si budem vykládat, těžko se k drogám a její závislost přiznáme, že? Lidi kolem nás jsou šíleně lhostejný .

eptisam ( 8. ledna 2011 22:56 )

gogo ( 8. ledna 2011 16:13 )

má téměř tři sta přátel.... Doba se mění a lidé s dobou. Kdysi dávno měl člověk (pokud měl štěstí ) jednoho či dva přátele. Byl to člověk, na kterého se dalo beze zbytku spolehnout za všech okolností a to na celý život. Se kterým si člověk rozuměl do morku kostí. Kterého nemusel třeba dvacet let vidět a věděl, že může za ním v nouzi přijít a dveře přítele budou otevřené.. To co se dnes nazývá „přátelé“, jsou jen skupinky imaginárních postaviček na internetu, které se skutečným slovem „přítel“ nemají absolutně nic společného. Z nichž navíc někteří mohou tuto anonymitu zneužívat až ke kriminálním činům… Jako zdevalvovalo již slovo pravda, čest, celebrita, vlast, láska a další, zdevalvovalo i slovo přítel. Dnes jsou to jen prázdná slova. Což je více než smutné hodnocení dnešního stavu společnosti….

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání