Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vražedné běsnění: Šílený střelec střílel na střední škole

Robert Butler působil jako milý chlapec, svou frustraci ale řešil vražednou střelbou
Robert Butler působil jako milý chlapec, svou frustraci ale řešil vražednou střelbou  (Autor: Facebook)
Autor: ČTK, ap - 
6. ledna 2011
20:47

Střední škola v Omaze se stala svědkem dalšího řádění šíleného střelce. Její student Robert Butler (17) zastřelil zástupkyni ředitele a postřelil. Posléze spáchal střelec sebevraždu ve svém autě. Krátce před svým činem varoval na Facebooku, že se chystá provést něco hrozného. Svoji hrozbu splnil.

Zástupkyně ředitele ve středu ráno vyloučila sedmnáctiletého mladíka na týden ze školy kvůli tomu, že poškodil školní hřiště. Středoškolák se o polední pauze do školy vrátil s pistolí a zástupkyni střelil v její kanceláři do hrudi. Ředitel školy po výstřelech vběhl do kanceláře a útočník ho také zasáhl.

Škola mě k tomu dovedla

Zástupkyně ředitele v nemocnici zraněním podlehla, jejího nadřízeného lékaři zachránili. Po mladíkovi začala pátrat policie a asi 40 minut po útoku ve škole ho našla mrtvého v autě. Středoškolák se podle všeho zastřelil.

Mladík ve své poslední zprávě na Facebooku, která byla plná vulgarismů, nadával na školu v Omaze. "Škola mě k tomu dovedla. Chci, abyste si mě pamatovali takového, jaký jsem byl před tím, co se teď stane," napsal.

Mezi spolužáky byl oblíben

Útočníkovi spolužáci uvedli, že jeho činu nic nenasvědčovalo. Mladík prý v minulosti nevystupoval násilně, spíš se choval jako třídní klaun. Ani v posledních dnech se prý jeho chování nijak neměnilo.

Několik hodin po činu se také na Facebooku už objevila skupina založená jeho přáteli  na střelcovu památku. Vyšetřovatelé se domnívají, že mladík vraždu spáchal pomocí zbraně, kterou sebral otci, který pracoval jako policejní detektiv.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání