Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kmotr Oulický za černé stavby zaplatí balík!

Autor: Ondřej Čermák, Kšim - 
6. ledna 2011
11:34

S dalšími komplikacemi může počítat podnikatel a milionář Patrik Oulický. Tento kmotr ODS se neblaze proslavil svým načerno postaveným sídlem, které si nechal klidně zbudovat v Chráněné krajinné oblasti České středohoří. Před několika dny mu úřady přikázaly zbourat část černých staveb a nyní mu hrozí i mastná pokuta!

Na kontrolu k Oulickému sídlu se chystají úředníci ze Stavebního úřadu v Trmicích. „Kontrola má za cíl zjistit, zda vlastník své nezkolaudované stavby užívá, a určit jejich aktuální stav a podobu,“ řekl Blesku vedoucí trmického stavebního úřadu Martin Sommer.

„Podle výsledku buď zahájíme, nebo nezahájíme správní řízení o pokutě za nedovolené užívání staveb,“ pokračoval. Oulickému tak s velkou pravděpodobností hrozí, že bude muset sáhnout do své nadité portmonky. O tom, že bazén, tenisový kurt a především masivní opěrné zdi si postavil načerno bez stavebního povolení, neexistují totiž žádné pochybnosti. Kmotr tak může dostat pokutu až milion korun, a to dokonce opakovaně.

O takový balík ale přece jen nejspíš nepřijde. „Obecně platí, že v těchto případech se první pokuta pro fyzické osoby pohybuje v řádech desetitisíců,“ dodal Sommer. Už před několika dny magistrát přikázal Oulickému zbourat zastřešený vjezd u příjezdové cesty. Na to má čas do konce března.

salehh ( 9. ledna 2011 17:33 )

nad cim se kdo chce zamyslet? Zda v dome momentalne bydli nebo je to pod uzamcenim? Snad je jasne, ze to postavil bez povoleni, at tak ci onak. Nezkoumejte prilis dlouho, radeji konecne razne jednejte, pokud jeste je tam nekdo, kdo s nim neni sprazeny....

gevi ( 6. ledna 2011 22:10 )

Ono je v podstatě jedno, čemu věřím, ale důležité je, co se opravdu stane. Pokud bude stavba zlegalizovaná, bude to další rána pro celou ODS a důkaz, že kmotři - navzdory Nečasově verbální (nevím zda skutečné) snaze - stále v ODS vládnou. To by ODS stálo mnoho dalších příznivců a voličů.

gevi ( 6. ledna 2011 22:06 )

Možná vám připadám naivní, ale já píšu, jak to je. Nemyslím si, že mi všichni dají za pravdu a ani se nesnažím někoho přesvědčovat, že pravdu mám já a on nikoli. Každý má nárok na svůj názor a vy jste svůj názor napsala a doprovodila ho palcem dolů. Zřejmě si myslíte, že jsem blbec. Takže nyní k tomu, jak to ve skutečnosti je: ODS se dnes propadá v preferencích stále níž. Velkou ránu jí uštědřila Drobilova aféra a její vyznění. Nečas má dvě možnosti. Buď se skutečně ODS očistí od těchto parazitů, bez ohledu na to, jaký mají zákulisní vliv, nebo je nechá dále působit a ODS skutečně dovede k hranici pěti procent. Proto se Nečas a jeho vláda nebude nijak angažovat v kauze Oulický, ani nebude nikoho pověřovat, aby Oulického tahal z bryndy. Pokud mu stavbu zlegalizují, bude to další rána pro celou ODS a z toho má Nečas velké obavy. Bude to důkaz, že kmotři mají v ODS stále velký vliv a ODS ztratí další desetitisíce voličů. Dále: Je chybné si myslet, že ODS a Klaus mají pod palcem média. Není to tak dlouho, abyste zapomněla, že právě MFD rozvířila a důkazy doložila Drobilovu aféru, která znamenala velmi tvrdou ránu pro celou ODS a taky vládu. Aféra se pak propírala dlouhou dobu ve všech médiích a nikdo ODS nešetřil. Jaký jiný důkaz chcete k tomu, že média rozhodně nejsou pod palcem ODS nebo dokonce Klause. Teď k tomu Klausovi a ODS. Klaus ODS založil a proto si lidé myslí, že je jejím tajným příznivcem. Ale Klaus se s touto Topolánkem s prominutím zkur...nou ODS opravdu vnitřně rozešel. On není příznivcem klientelského přístupu k politice, není zastáncem brutálního tahu za vlastním prospěchem, jak to představoval tandem Topolánek Dalík. Jistě opět si můžete myslet vy plus tisíce dalších čtenářů, že jsem blbec a já vám to vyvracet nemohu, protože tohle přesvědčení je ve vás a jiný názor prostě nepřijmete. To byste musela - bez urážky - politiku sledovat i trochu pod povrchem toho, co proběhne médii a co lidé přijmou jako nezvratný fakt.

djaba ( 6. ledna 2011 21:41 )

Cha cha cha ,jo to kdyby si postavil někdo na zahrádce načerno větší boudu na pejska , tak mu úřady zbourají i barák i s kapličkou na elektriku.V tomto případě se neobávám o jeho stavbičky a kapličky.

xcarodejka ( 6. ledna 2011 19:09 )

Tihle r lidi si myslí,že mohou všechno.Ty jejich pavučiny opředli až nahoru a jsou skoro beztrestní. Někdy i za cenu proceních vad soudu. Na takovém typu lidí něco zakládat, prosím jak jen to může taky dopadnout,že? Výsledky vidíme všude kolem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání