Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na dívce nacvičoval vraždu prarodičů! Dostal 18 let

David Ch. včera celý proces proplakal
David Ch. včera celý proces proplakal  (Autor: David Tesař)
Autor: Veronika Pukačová - 
16. prosince 2010
14:20

Neuvěřitelná bezcitnost a chlad. Tak se dá charakterizovat teprve osmnáctiletý David Ch., který včera stanul před pražským městským soudem. V srpnu se pokusil zavraždit kamarádku Alenu B. (20). Nejdřív ji škrtil, bil do hlavy a pak jí do krku zabodl nůžky a nůž. Proč? Líbil se mu fi lm Sametoví vrazi, hodlal pro peníze zabít prarodiče a na Aleně si to chtěl vyzkoušet! Dostal za to 18 let vězení!

David Ch. byl podle jednoho ze svědků sígr a postrach celého sídliště. Když letos v létě viděl fi lm Sametoví vrazi inspirovaný případem orlických vražd, učaroval mu. Rozhodl se, že pro peníze zabije babičku s dědou. Nejdřív si to ale chtěl vyzkoušet. Pro svůj hrůzný čin si vybral o dva roky starší kamarádku Alenu.

Škrtil ji vodítkem na psa, pak o ni rozbil notebook a zabodl jí do krku nůžky. Nakonec jí pod ohryzek zabodl kuchyňský nůž, vzal tašku s drobnostmi a pěti stovkami a utekl pryč. Alena se probrala a s nožem v krku zvonila na sousedy, kteří jí zavolali záchranku.

Dívka dodnes dochází k psychologovi a také na rehabilitace. Má sníženou hybnost pravé ruky a kvůli porušenému nervu špatně vidí na pravé oko. Davidovi hrozilo za vraždu ve stadiu pokusu 20 let vězení nebo výjimečný trest. Odsouzený i státní zástupce si ponechali lhůtu na případné odvolání.

dobrotka ( 5. ledna 2011 06:57 )

ze vedci tvrdi, ze sledovani filmu nema vliv na jednani jedince

cert ( 29. prosince 2010 11:02 )

Ale věděli to moc dobře a svůj trest si plně ti dobytkové zaslouží.

egal ( 19. prosince 2010 09:52 )

špagát tu neobnoví díky své hře na pseudohumanismus,navíc někteří se toho sami bojí,aby jednou v něm neskončili sami,např.za cílené rozkradení státu alias couponprivatizaci bych jako prvního candidáta viděl toho tajtrlíka na Hradě,kterej je v těch knížkách i podepsanej,každej den min.deset exekucí a za rok je v základu vymeteno

sakra ( 17. prosince 2010 11:52 )

Obnovit trest smrti, u nás není humanismus na místě!!!

zaviracispendlik ( 17. prosince 2010 08:40 )

když tohle dělá v 18 letech, až ho pustí??, nechci být v jeho příomnosti

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání