Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kuřimská kauza: Krkavčí matka bude platit každému synovi tisícovku!

Autor: Ondřej Požár, Kjaj - 
16. prosince 2010
12:51

Otřesná kuřimská kauza dvou týraných chlapců se ve středu po dvou letech znovu ocitla před soudem. Brněnský soudce Roman Bohdálek rozhodl, že matka týraných bratrů Klára M. (34) bude každému synovi platit tisícovku měsíčně jako výživné. Žena si odpykává devítiletý trest za surové týrání kluků.

„Jsem spokojený. Soud se totiž přiklonil k nejvyšší možné částce, kterou může moje bývalá žena na kluky platit. Ona ve věznici v Opavě pracuje a podle jejího advokáta je tisíc korun měsíčně maximum,“ řekl Blesku otec chlapců Radek C. (45).

Klára M. pracuje v opavské věznici jako pomocná kuchařka a skladnice. Za mříže ji soud poslal v říjnu 2008 spolu s dalšími pěti lidmi, kteří Ondru (11) a Jakuba (13) dlouhodobě brutálně týrali. Tyrani schytali dohromady 43 let

Oba chlapce jejich mučitelé podle soudce Pavla Götha ponižovali a zavírali do psích klecí. Pálili je cigaretami a řezali žiletkami. Nelidské zacházení mělo za cíl potlačit vlastní vůli obou bratrů a vytvořit z nich zlomené a snadno ovladatelné lidi. Týrání bylo odhaleno v květnu 2007, když soused Kláry M. uviděl na elektronické chůvičce záběry spoutaného mladšího chlapce, který nahý ležel v komoře.

„Synům se teď daří dobře, těší se na Vánoce. Ondra hraje fotbal za přípravku, Jakub si spíš raději čte,“ dodal otec chlapců, které mu soud svěřil do péče letos v únoru.

fionora ( 18. prosince 2010 08:56 )

tatínci platí okamžitě? Já se 6 let tahám po soudech o výživné a tatík platí jak se mu zachce. Měl by zaplatit všechny soudy. Navíc tatíček klukovi tluče do hlavy, že on za nic nemůže.

divenka ( 17. prosince 2010 22:51 )

nebo nebyli odsouzeni ti ostatní zapletení do celé kauzy? matka chlapcl je ve vězení, teta taky, Škrdlová se pokud vím odvolala a co ten její brat a otec? A další??? Celá kauza byla tak divná... Anička alias chlapeček uprchne do Švédska, tam chodí do školy jako chlapec... no fakt záhada, záhada.... nebo to byl nezájem, laxnost našich úřadů??? Pořád nechápu, že v Klokánku nic nepoznali, tam byla za nezletilou dívku, pak jako kluk oklamala Švédy a přitom se s nimi bez potíží domluvila, no to je horší rébus jak relace o tom, jestli je to skutečnost, nebo fikce.

husqarnowicz ( 17. prosince 2010 09:14 )

Koukám,že když musí platit alimenty matka,je z toho událost. Jak to,že bude platit až teď,takovou dobu po rozsudku? Chlap by musel platit okamžitě! A že si víc než tisícovku nemůže dovolit platit? Otci by se soud vysmál a nikoho by to nezajímalo!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání