Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Syn lupičů: Máma při loučení vždycky brečela

Autor: šim - 
15. prosince 2010
13:02

Vychovávali ho rodiče, kteří 15 let přepadávali německé banky a připravili je v přepočtu o 50 milionů korun. On sám nic netušil. Myslel, že jezdí na výlety, nakupovat nebo na návštěvy ke známým. Až teď po jejich smrti mu dochází, proč se vždycky loučili tak divně. "Máma občas brečela," řekl dvacetiletý syn lupičů v rozhovoru pro MF DNES.

"Mamka říkala, že kdyby se nevrátila, tak se mám o všechno postarat," vzpomíná Michal (20), který od začátku tvrdí, že o dobrodružném ponikání svých rodičů neměl tušení. Myslel, že rodinu živí otec, který mu tvrdil, že pracuje jako bookmaker.

O smrti rodičů mu den poté, co jeho nevlastního otce Jaroslava (†40) zastřelila policie a jeho matka Růžena (†38) spáchala sebevraždu, řekla sousedka. „Až když jsem viděl fotky, tak jsem je poznal,“ řekl Michal v rozhovoru.

Vůbec si nedokáže vysvětlit, proč rodiče loupili. Dům nijak honosný nemají, luxusem se neobklopovali, byť si ho za uloupených 50 milionů korun mohli dovolit víc než dost. „Myslel jsem si, jestli třeba táta něco nezdědil po rodičích z Německa a neotáčel peníze v sázení,“ svěřil se Michal. Žili prý jako normální rodina. „Jezdili jsme třeba na dovolené,“ řekl v rozhovoru.

Peníze z loupeží šly na charitu, pro zvířata i příbuzným

Velkou otázkou stále zůstává, kam se všechny peníze poděly. Syn Michal řekl, že jeho rodiče dávali spoustu peněz na charitu, rozdávali je mezi příbuznými. Milovali zvířata. Doma synovi zůstal pes, kočka, papoušci ale také třeba leguán.

„Byli obrovští milovníci zvířat. Nebylo zvíře, kterému by nepomohli,“ vysvětluje. Krom toho posílali peníze a hračky do dětských domovů po celých jižních Čechách. Před Vánoci prý dětské domovy sami objížděli s dárky a hračkami.

Michal se s hořkou pravdou se vyrovnává jen těžko. „Nikdy se za ně nebudu stydět,“ říká však rozhodně. Dvacetiletý kluk teď zůstal na všechno sám. Do domu v Dubenci na Českobudějovicku se k němu prý nastěhuje sestřenice. Plánují, že možná zkontaktují sestru Michalova nevlastního otce Jaroslava, která žije v Karlsruhe, ve městě, kam se lupiči-gentlemani v pátek 10. prosince vypravili loupit a kde ten den zemřeli.

cevop ( 16. prosince 2010 17:47 )

Není správné co provedli,avšak v naší zemi zlodějna prorůstá do parlamentu i do vlády, o fyzickém násilí nemluvě a všichni jsou nepostižitelní, na každého by měl být stejný metr, v Německu se píše, že čeští manželé vykrádali banky, ten otčím byl však německé národnosti.

jajakoon ( 16. prosince 2010 10:09 )

Jejda! Pod kterým mostem to ráčíte bydleti? Přišel bych na tu hostinu také a vzal bych i tuřín! A sekeru na led, abychom se mohli vykoupat, protože nějak zapácháte!

jajakoon ( 16. prosince 2010 10:06 )

A měli bychom se na jejich synáčka sirotečka všichni složit, aby nestrádal. Zatím! Než napíše o svých slavných jánošických rodičích knihu... ...jenom jestli nejsou ti naši novináři trochu hloupí, když vyrábí novodobé hrdiny z loupežníků!

ladynka35 ( 16. prosince 2010 09:26 )

... krast EURA nez ceskou korunu , nee ???

ladynka35 ( 16. prosince 2010 09:25 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání