Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Týrala 40 psů: Zvířata žila v bolestech, ve tmě a zablešená

Takhle vypadala jedna z nejzuboženějších dog, které 'chovatelce' zabavila policie
Takhle vypadala jedna z nejzuboženějších dog, které 'chovatelce' zabavila policie  (Autor: Blesk - Ivana Žáková, Anna Stramová)
Autor: Anna Stramová, koj - 
14. prosince 2010
22:03

Ani půl slova neřekla včera u soudu tyranka psů z Ostravy- Vítkovic Dana Z. (45). Ani neměla důvod. Za to, že v malém bytě týrala několik let zhruba 40 psů, dostala včera od soudce podmíněný trest. Mírný verdikt zaskočil všechny v soudní síni. Když se ale policie dostala k ní domů a 11 nejzuboženějších zvířat jí zabavila, ječela na ně: „Já svoje psy miluju a nic špatného jsem jim neudělala.“

Napětí v síni porubského okresního soudu se dalo krájet. Všichni očekávali, že Dana Z. dostane přísný trest. Soudce ale vzal v potaz, že »chovatelka« byla dosud bezúhonná, a proto tyranku odsoudil k 6 měsícům s podmínečným odkladem na dobu dvou let a s tříletým zákazem činnosti. Státní zástupkyně se okamžitě odvolala.

Majitelka a chovatelka 40 psů převážně velkých plemen dog a německých ovčáků Dana Z. týrala své psy neuvěřitelným způsobem několik let. Na případ loni upozornili sousedé. Když se do dvoupokojového bytu konečně dostali policisté, nevěřili vlastním očím. Dogy měly pětinu obvyklé váhy, i další psi byli na kost vychrtlí, zablešení a měli bolesti, štěňata žila na záchodě a bez světla.

Jedenáct nejzuboženějších psů umístila v červnu 2008 policie s úředníky a veterináři do útulku v Ostravě- Třebovicích. Později si odvezli zbytek. Deset jich veterináři museli bohužel utratit. V dvoupokojovém bytě, z kterého má být zanedlouho vystěhována, má majitelka údajně další psy a odmítá kohokoli pustit dovnitř.

„Modlím se, ať dostane co nejvíce. Týrat zvířata je jako týrat bezbranné děti. Zajímalo by mě, kam půjdou ti psi, až ji vystěhují,“ řekla na chodbě soudu jedna ze svědkyň. „Neřeknu, jak se jmenuji. Od Z. jsem několikrát obdržela výhružné SMS,“ dodala. Případ bude dále řešit krajský soud.

pipinecek ( 9. února 2011 15:32 )

smradu?a ty nesmrdíš?cítím tě až jsem.

pipinecek ( 9. února 2011 15:29 )

ALE NENÍ PLNÝ PSU,VY TAM UTRÁCÍTE JAKO O ZÁVOD.MAM SVOJE ZDROJE.UŽ TO ŘEŠÍ TEN VÁŠ POSTUP KE PSUM V TŘEBOVICÍCH STÁTNÍ VETER.ZPRAVA.TO UTRPENÍ A LIKVYDOVÁNÍ NEBOHYCH ZVÍŘAT BRZO BUDE UKONČENO A VY DOUFÁM VYHOZENÍ.TAKOVÉ H-O-V-A-D-A TAM NEMAJÍ CO DĚLAT.TĚCH ZRANĚNÝCH PSU A USMRCENÝCH U VAS V TŘEBOVICÍCH HNUS.A JA JSEM ON NÉ ONA.ABY BYLO JASNO.DEBYLE

pipinecek ( 9. února 2011 15:21 )

TY JSI VYPATLANÁ(Ý) DEBYL.TY JSI TĚM PSUM VYDĚL DO ŽALUDKU,NEBO SNAD JSI JÍ SLEDOVAL JESTLI JE KRMÍ?ONA BYLA I U TEBE SOMROVAT GRANULE?BEZ DO ***E A TO JSEM JEŠTĚ SLUŠNÝ.DO DRŽKY POTŘEBUJEŠ TY A POŘADNÝ KOPANEC ZA TY LŽI CO TU KRÁKORÁŠ.LEZBO!!

agisek11 ( 16. ledna 2011 19:30 )

jo a co stim uděláme tenhle stát stojí za pěkný hov.. a na slovo normálního člověka se tu nebere ohled i kdyby sme si sedli na p... tak to že pes je vět stim nic neuděláme

agisek11 ( 16. ledna 2011 19:23 )

jo že je utratili neni teda příliž hezký ale kdyby nebylo tý hnusný zrůdy tak by se to nemuselo stát já jí někde potkat tak jí seřežu takovim způsbem za to že by si to do smrti zapamatovala a psa by si raději už nepořídila přijde vám to normální aby tohle udělala svejm vlastnim psum? Mě to teda normální nepřijde a vý asi taky nejste normální

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání