Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Syn zastřelených lupičů se zhroutil! Seberou mu i barák?

Autor: František Prachař, ap - 
14. prosince 2010
05:01

Dvacetiletý syn bankovních lupičů, kteří zahynuli při své poslední akci v Německu, se zhroutil. A není divu. Michael během chvíle přišel o rodiče, o nichž se až po jejich smrti dozvěděl, čím se vlastně živili. Navíc mu reálně hrozí, že skončí na ulici. Peníze i dům ve kterém bydlí, mu totiž můžou zabavit. Mladík tak po rodičích nemusí nakonec vůbec nic dědit.

Myslel si, že rodinu živí nevlastní otec, který mu tvrdil, že je dobře placený bookmaker na sportovní sázky. Až po smrti matky a otčíma se dozvěděl děsivou zprávu. Jeho matka Růžena (†38) i s nevlastním otcem Jaroslavem (†40) vykradli za více než patnáct let dvacet bank v Německu. Přišli si tak na 50 milionu korun.

Není divu, že se ze zprávy o jejich smrti i pravém životě dvacetiletý Michael zhroutil. A to bude muset již brzy řešit další problém - jak v životě dál. Zcela reálně mu totiž hrozí, že v dědickém řízení nic nezíská. Nakradený majetek jeho rodičů totiž může být zabaven.


Zhroutil se a upnul na zvířata

"Když jsme mu v pátek řekli, co se stalo, zhroutil se," potvrdil Blesku jeden z policistů, kteří případ vyšetřují. "Úplně ztratil řeč a celý se roztřásl, komunikuje jenom s přítelkyní, která k němu nikoho nepustí," uzavřel kriminalista.

Podle informací německého novináře Huberta Denka se mladík upnul na zvířata, o které se na pozemku rodiny stará. Manželé si dům pořídili před deseti lety. Kdysi to byla polorozpadlá obecní pastouška, nyní je z ní výstavní chalupa se zvelebenou zahradou.

Může o vše přijít

Jenomže hrozí, že dům mladíkovi nezůstane. Známý pražský právník, který nechtěl být jmenován, Blesku sdělil, že dědické řízení po obou mrtvých bude velmi složité. Michael tak nakonec nemusí dostat vůbec nic.

"Dědicům nemusí z naloupených peněz a jejich majetku zůstat nic. Hodně bude záležet na tom, zda se například vklady peněz na bankovní konto manželů Benešových budou časově krýt s termíny jednotlivých loupeží," uvedl právník obtíže, které budou provázet dědické řízení.



hrneczuhrinevsi ( 15. prosince 2010 14:49 )

dům, který patří přímo Michalovi mu těžko někdo může zabavit plesky třesky blesku

akrapaz ( 15. prosince 2010 13:59 )

nechápu lidi, kteří žijí v Česku a neovládají mateřský jazyk.

akrapaz ( 15. prosince 2010 13:58 )

kecáš nesmysly: čeština se dá nastavit na každém počítači, musí se jenom vědět, jak na to. Já taky píšu z ciziny. Na každým počáku se dá nastavit jakákoliv řeč.

anasyi ( 14. prosince 2010 15:20 )

je to pravda,taky jsem se podivala,ze vlastnikem je Michal D.Ono mozna bude i zajimave,jestli vubec neco bude predmetem dedickeho rizeni.

rotr ( 14. prosince 2010 13:35 )

Jasně, je to tak. Na katastru je jediným vlastníkem Michal D. Stačí zadat do katastr. vyhledávače Dívčice, část obce Dubenec a č.p. 4. (Bylo vidět ve zpravodajství TV. Čili do dědického řízení tento dům nepůjde, tak co ten právník a redaktoři plkají za hlouposti... Jako vždy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání