Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rekordman! Po bouračce nadýchal 5,8 promile alkoholu!

ilustrační foto
 (Autor: Archív)
Autor: ČTK, jaj - 
13. prosince 2010
14:26

Tak to je síla! Takové množství vypitého alkoholu položí i zdatného pijáka. 5,8 promile by polovinu populace na místě zabilo. Avšak muž (46) z Mohelnice se rozhodl ještě jet autem! Skončil ve zdi, policisté při dechové zkoušce nevěřili vlastním očím.

Až dva roky vězení hrozí šestačtyřicetiletému muži z Mohelnice, který minulé pondělí havaroval v opilosti v Brně se svým osobním autem a naboural přitom do domu. Muž měl v krvi 5,8 promile alkoholu. Musel být hospitalizován, ale pravděpodobně ne kvůli zraněním z autonehody, ale kvůli otravě alkoholem, řekl mluvčí policie Petr Nečesánek.

Nehoda se stala ve Vlhké ulici v centru Brna. Škoda nebyla vysoká. Policie dorazila na místo v několika minutách. "Při dechové zkoušce se pak policisté nestačili divit," uvedl mluvčí.

Řidiči hrozí stíhání za ohrožení pod vlivem návykové látky. Mluvčí zdůraznil, že většinou se řidiči dopouštějí v opilosti nehod, když mají v krvi okolo dvou až 2,5 promile alkoholu.

"Jen naprosto zřídka se v policejních svodkách objevují záznamy o motoristech, u nichž je překonána hranice tři promile. Šofér, který nadýchá nad pět, to už je opravdová rarita," dodal mluvčí.

Rekordmanem mezi podnapilými řidiči v republice je zřejmě čtyřiačtyřicetiletý Milan Čurda z Tuháně na Semilsku, který před pěti roky naboural fekální vůz s osmi promile alkoholu v dechu. Od soudu dostal podmínku, o rok později přesto v opilosti boural znovu, tentokrát s traktorem!

gogo ( 13. prosince 2010 14:56 )

Spíše prase, které mohlo zabít na silnici kohokoliv z nás....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání