Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Čeští lupiči? Ejhle, on to byl Němec! Změnil svou totožnost!

Autor: ČTK, rap, šim, lenak - 
13. prosince 2010
12:21

To je ale překvapení. Lupiči-gentlemani, kteří patnáct let loupili v jihozápadním Německu, nebyli oba Češi, jak psala zahraniční média. Muž, kterého policie zastřelila při vyloupení banky v Karlsruhe, byl Němec. Od české ženy po svatbě přijal její příjmení a změnil si také křestní jméno!

Tajemný příběh lupičského páru se začíná pomalu rozmotávat. Záhad je kolem nich mnoho. Vždyť ani jejich syn (20) prý netušil, jak sám tvrdí, čím se jeho matka a nevlastní otec ve skutečnosti živili. "Vždycky mi říkal, že je bookmaker na sportovní sázky," citoval mladíka německý deník Bild. Před cestou na loupež mu prý řekli, že jedou za přáteli do Prahy.

Muž si změnil totožnost

Velkou neznámou je také manžel-lupič. Proč po svatbě změnil identitu? Lupič Jaroslav B. (†40) se vlastním jménem jmenoval Johannes Kaiser a pocházel právě z Karlsruhe. Tam se narodil, tam také zemřel. Při přepadení banky ho tamní policie zastřelila. Jeho žena Růžena se střelila sama.

Johannes měl v Karlsruhe sestru. Je možné, že u ní měli manželé základnu a odtud vyráželi za obživou? „Kdysi se mi svěřil, že má v Karlsruhe sestru a že když s manželkou jedou do Německa, bydlí u ní,“ řekl Blesk.cz jeden ze sousedů povedených manželů.

Vložila si zbraň do úst a vystřelila

Dvojici se stalo osudové přepadení s pořadovým číslem 21. V pátek odpoledne při útěku z banky s lupem zhruba 10.000 eur (asi 252.000 Kč) pálili v centru Karlsruhe po zasahujících policistech.

Osmadvacetiletou ženu v uniformě přitom těžce zranili na noze, její zdravotní stav se ale prý lepší. Německá policie střelbu opětovala a muže přitom smrtelně zasáhla. Jeho manželka si pak podle vyšetřovatelů nejspíš vzala život sama výstřelem do úst.

Perfektní němčina je kryla

Německým původem mužské části kriminálního dua německý deník Bild vysvětluje, proč německá policie při hledání "lupičů-gentlemanů" nepátrala po pachatelích s cizím přízvukem.

Česká policie k případu zatím uvedla, že ji němečtí kolegové oslovili s žádostí o spolupráci a že tento pár kvůli trestné činnosti v ČR stíhán nebyl. Nevyloučila však, že se při současném vyšetřování zjistí, že se manželé podíleli na dosud neobjasněných zločinech i v Česku.

stastnyjim ( 13. prosince 2010 20:40 )

Jo jo bubáku, kdepak Němci, všechno dobrého nám vždycky přinesli Rusi. Vždyť jsou to bratia Slovani. Urá!

anka ( 13. prosince 2010 17:21 )

musim uznat, ze to mel chlapik skvele promysleny.....ozenil se do Cech, zmenil jmeno, nikdo ho tu neznal....a loupit jezdil do Nemec.... vydrzelo jim to 15 let...

kacota ( 13. prosince 2010 16:45 )

kacota ( 13. prosince 2010 16:44 )

11) nájst si pracháča a dobre sa vydat ... aby si už nikdy nemusela jest vlašák v akci a ešte niečo my dobíjame baterky a dobýjame hrady (a hitparády) v češtine je to inak ? http://www.poradte.cz/skola/287-pravopis-dobyt-nebo-dobit-parez.html

Shelby16 ( 13. prosince 2010 16:15 )

krást se prostě nemá, je to zločin. Jak je to mohlo těšit - žít z ulopených peněz ?! Není nad to, když si člověk svoje peníze vydělá poctivě. Já bych také chtěla být bohatá, v garáži mít Mercedesa a mít konečně plnou ledničku a dosytosti se najít, ale do levárny bych nikdy nešla, přitom je tolik možností jak legálně pohádkově zbohatnout a stát se miliardářem, miliardářkou: 1) vymyslet lék na rakovinu nebo aids 2) vymyslet technologii zpomalení stárnutí - prodloužit věk na 150 až 170 let 3) vymyslet alternativní pohon - náhrada za spalovací motory a elektromobily 4) vyřešit světovou energetickou krizi 5) vyřešit světový hlad a bídu - blahobyt pro každého 6) zkomponovat megahity a dobít světové hitparády 7) stát se supermodelkou 8) vymyslet technologií 3D holografické TV a projekce (aby např. hlasatelka byla uprostřed vašeho pokoje) 9) vymyslet lepší sociální síť než je Facebook 10) vymyslet něco, co ještě nikdo na světě nevymyslel a každý člověk na světě bude po tom toužit (jako v minulosti to byl automobil, počítač, mobil)

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání