Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Mongol v Praze znásilňoval ženy, utekl z psychiatrie!

Muž mongolské národnosti utekl z psychiatrické léčebny v Praze. Bez léčby může být velice nebezpečný.
Muž mongolské národnosti utekl z psychiatrické léčebny v Praze. Bez léčby může být velice nebezpečný.  (Autor: Policie ČR)
Autor: rvs - 
7. prosince 2010
17:42

Nebezpečný sexuální násilník (19) už deset měsíců uniká policistům. Muž původem z Mongolska utekl 14. února z psychiatrické léčebny v pražských Bohnicích, kde byl na sexuologickém léčení. V minulosti mladý muž znásilnil několik žen.

Zatím poslední obětí násilníka se stala pětadvacetiletá žena, kterou znásilnil a oloupil v Praze 9. Podobného zločinu se dopustil i v době, kdy mu ještě nebylo 15 let.  Muž se zřejmě dopustil dalšího zločinu i v době, kdy byl ve vězení. Je obžalován znásilňování a sexuálně motivovaného vydírání vůči spoluvězňům. Podle obžaloby se ho dopustil společně s dalšími spolupachateli v roce 2008.

„Obviněný mladík trpí patologickou sexuální agresí, která má být tlumena medikamentní léčbou. Jedná se o potencionálně zvlášť nebezpečného sexuálního delikventa. Jeho nekontrolovaný pobyt na svobodě bez příslušné léčby může vést k tomu, že se dopustí další obdobné zvlášť závažné trestné činnosti,“ říká pražská policejní mluvčí Eva Miklíková.

Policie žádá veřejnost, aby jakékoliv informace o hledaném násilníkovi oznámili na linku 158. Muž má hubenou, 185 cm vysokou postavu, rovné černé vlasy a černé oči. Kriminalisté nevylučují, že mohl vycestovat z České republiky.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání