Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Holčička (2 měsíce) krvácela do mozku: Mučil ji otec?

Žena ze sousedství nechce uvěřit, že by děvčátku někdo z rodičů ublížil
Žena ze sousedství nechce uvěřit, že by děvčátku někdo z rodičů ublížil  (Autor: Jiří Čada)
Autor: Jiří Čada, koj - 
2. prosince 2010
05:54

Z ohavného činu, týrání teprve dvouměsíčního děvčátka, podezřívají policisté mladého muže z Pelhřimovska. V sobotu večer si z jeho domu, který obývá s manželkou, odvezli záchranáři dítě v žalostném stavu. Bylo v bezvědomí, mělo křeče a zástavu dechu.

„Viděla jsem, že sem přijely dvě sanitky, jednou odváželi děvčátko, do druhé nasedali asi rodiče,“ řekla Blesku žena ze sousedství. Na podezření z týrání dítěte upozornil policisty jeden z lékařů. „Druhý den sem skutečně policisté přijeli. Ale to není snad možné, jsou to spořádaní lidé,“ dodala sousedka.

Holčička byla převezena do nemocnice v Brně. Tam lékaři navíc odhalili i krvácení do mozku. „Vzhledem k věku dítěte mohu jen potvrdit, že děvčátko je od 27. listopadu v péči naší nemocnice,“ omezila se na stručnou informaci mluvčí brněnské nemocnice Anna Mrázová.

Otec tvrdí, že za to nemůže

Blesk se pokusil telefonicky spojit s otcem dívenky. „Co je vám do toho,“ ozval se na druhé straně mužský hlas a okamžitě hovor ukončil. V podvečer se však otec ozval a v SMS uvedl: „Došlo ke zdravotním problémům dítěte, bez jakéhokoliv cizího zavinění.“

„V současné době celou záležitost prošetřujeme. Zatím nikdo není ve vazbě, ani nikomu nebylo sděleno žádné obvinění. Vzhledem k okolnostem případu a věku dítěte nebudeme nic bližšího sdělovat,“ řekla včera mluvčí pelhřimovských policistů Hana Kotková.

jjjjjjjjjj ( 3. prosince 2010 15:44 )

ano...stává se něco i JEN TAK...Když byly synovi dva měsíce, tak jsem šla pověsit prádlo, byl v postýlce na bříšku, já se vrátila a on měl přes půl tváře podlitinu, otok i přes oko..hned jsme letěli k doktorce,tam se jim zdálo,že blbě dýchá, takže RZ do nemocnice. Domů mi okamžitě poslali sociálku (týrání), vyšetřovali i 4letou dceru, která byla v pokoji s ním,co mu udělala. Nakonec když opadl otok,tak měl na tváři modřinu ve tvaru dudlíku. Zvedl hlavičku,neudržel jí a padl tvářičkou na dudlík.Kdyby to v té době měl blesk,tak si přidal pár pikantností a já jsem byla zrůda,která týrala dítě.. ..takže když NIC nevíte, tak nesuďte!!!!!!

jjjjjjjjjj ( 3. prosince 2010 15:39 )

třeba nikdo..a kdo týral Vás, že jste tak zapšklá a zlá?

jjjjjjjjjj ( 3. prosince 2010 15:38 )

Neřešte to..lidi jako pejsankova a ji podobní...jakmile se objeví nějaká podobná kauza, tak by hned soudili a věšeli prvního, na koho blesk ukáže prstem. A když neukáže, tak ukazují oni. A většinou hned nazývají zrůdami,grázly,bestiemi..a všechno pod záštitou ochrany "naší" a nebo "našich dětí". podle mě jsou to jen chudáci, kteří si zvyšují své sebevědomí tím, že mohou na někoho házet vinu...bohužel nějaké myšlení, soudnost a lidskost od nich chtít nemůžete. Párkrát jsem se snažila spolu s "dívenkou" se těch odsouzenců zastávat, ale lidská blbost je nezmezná...nemá to cenu..

kdoasi ( 3. prosince 2010 11:38 )

Jestli toho prcka opravdu utýrali, okamžitě oba sterilizovat.

martoni ( 3. prosince 2010 07:30 )

Milá paní "pejsankova". Vycházíte stále jen z jedné z několika možných variant, kterou vám novinář předestřel pro jednoduchost hned v titulku a na tom si trváte. Já opravdu (asi narozdíl od vás) netuším, která je ta pravdivá. Pokud došlo skutečně k týrání, tak to snad vyjde najevo. Pak nechť přijde trest. Pokud ale vyjde najevo to, že o týrání nešlo (o čemž by však noviny na tiutulní stránce neinformovaly), očekávám, že všichni, kteří kohokoli nyní odsuzují půjdou přinejmenším sem na tuto stránku a omluví se.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání