Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Rapoval o smrti, pak pobodal tři děti!

Autor: ČTK, jos, mivr - 
28. listopadu 2010
19:37

28. 11. - Tři chlapci ve věku devět až čtrnáct let byli v sobotu podvečer pobodáni v Ostravě dvěma mladíky. Nejmladší chlapec je ve vážném stavu, ale mimo ohrožení života. Policie oba útočníky už dopadla. Jednomu z nich bylo údajně pouhých šestnáct let. Otřesný případ policie vyšetřuje jako pokus o vraždu. Mladíci o násilí již dříve rapovali v textech, které dávali na internet!

Tragédie se staly v sobotu mezi 17:30 a 18:30. Děti pobodali dva mladíci, ale oba už se podařilo zadržet. Prvního dopadli strážníci, jeho komplice pak o něco později státní policisté. Podle prvních informací se zdá, že za nesmyslným útokem stojí to, že jeden z mladíků neunesl rozchod. Útočná zbraň se ještě nenašla.

Nejmladší chlapec už je mimo ohrožení života

První pobodaný chlapec byl záchranářům nahlášen krátce po půl šesté večer. Šlo o čtrnáctiletého chlapce ve Svazácké ulici. Utrpěl bodná poranění zad a ruky. Pacient byl předán na traumatologickou ambulanci Městské nemocnice Ostrava-Fifejdy. Mluvčí nemocnice Anna Vidiševská sdělila, že chlapec je stabilizovaný.

Před šestou hodinou večerní byl záchranné službě nahlášen další zraněný, a to v ulici Patrice Lumumby. Devítiletý chlapec byl těžce zraněn. Při příjezdu lékaře bylo dítě při vědomí, avšak se známkami šokového stavu. Lékař u něj zjistil vícečetná bodná zranění, a to v oblasti krku, horní končetiny, břicha a pánve. Malý pacient musel být uveden do umělého spánku, intubován a připojen k umělé plicní ventilaci. Skončil na urgentním příjmu Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Hoch je podle mluvčího nemocnice Tomáše Oborného hospitalizován na oddělení pediatrické intenzivní a resuscitační péče a díky lékařům už mimo ohrožení života.

Pět minut po šesté hodině museli záchranáři vyjet k lesoparku Bělský les, protože jim byl hlášen další útok. Tentokrát se jednalo o třináctiletého chlapce s bodným poraněním na hrudníku. Dítě bylo při vědomí a posádka pacienta po ošetření předala na urgentní příjem Městské nemocnice Ostrava-Fifejdy.

Rapovali o násilí a pak...

Dva mladiství, kteří jsou podezřelí ze sobotního pobodání tří dětí v Ostravě, prezentovali na internetu své názory na svět prostřednictvím hudebních videí. V rapových textech, v nichž často používají vulgární výrazy, vyhrožovali násilím.

Na jednom z videí mladík zpívá mimo jiné o noži a zabíjení. V rapových textech skupiny Nifest například uvádí: "Sleduješ můj pohled, když se po nocích sám procházím, smířený se smrtí, připravený kdykoliv zemřít."

V dalším se zpívá: "Všechno má svůj čas a vy se dočkáte." Mladík ve videu tvrdí, že se mu smějí, že nosí nůž jak na ovoce. "V tom případě jsi hruška, ale s mojí kudlou v břiše," stojí v textu - CELOU PÍSEŇ NAJDETE ZDE.

pgga ( 1. prosince 2010 05:58 )

preji rodicum trech chlapcu aby se co nejdrive deti z toho dostaly ! Co se tyce toho 16 leteho ktery se tohoto hrozneho cinu dopustil.Poslechla jsem si tu jeho "pisen" a je uplne jasne ze tento mladik vlastne nenavidel cely svet a je mu uplne jedno co je...co bude...co udela...atd! Jaka byla ta pece od jeho "pestounu"...je snad kazdemu jasne ze nestala za nic,jelikoz pokud mate doma vlastne jeste dite ktery se foti rad s nozem,nahrava "pisne" tohoto stylu,opiji se pravidelne..opravdu kde byli a nebo co s tim delali 'PESTOUNI". Nevim jak je to v Cechach ale zde kdyz stat sveri dite nekomu do pestounske pece tak podle zakonu se to dite i jaka je pece o nej musi pravidelne kontrolovat. Bohuzel hodne pestounu to delaji jenom kvuli penezum(prispevek od statu) a o nejakou vychovu jim nejde. Dalsi zajimavost-co ve skole? Nikdo s ucitelu si nikdy nevsiml ze hoch ma VELKE dusevni problemy?Urcite to nebylo po prve kdy se projevil nenormalni agresivitou. Nevim kolik mu bylo kdyz se jeho matka dostala do vezeni...urcite ale velmi "dobra" pro nej zkusenost. Je zde v USA dokazano ze deti ktere byly umisteny do pestounskych rodin maji bohuzel o 90% vetsi sanci se projevit agresivitou,nasilim,drogy,alkohol atd! ANO-pochopitelne ne vsechny jdou "zabijet"...ale proto kdyz se sklony projevi-musi se s tim neco delat....vidno ze v tomto pripade neudelal nikdo nic do te doby nez se stala tragedie a to je pozde. Takze ted mladik pujde do vezeni(jak to ma byt)...bohuzel ale pochybuji az z toho vezeni vyjde ze z neho bude "lepsi" clovek...spise naopak!

jaramila ( 30. listopadu 2010 14:04 )

kudlankabezbozna ( 29. listopadu 2010 11:00 )

osle, rozhodně ti dávám zapravdu. Bohužel, celá tahle kauza s rasistickým podtextem vznikla právě z toho mediálního mlžení a zakázaných diskusí pod každým článkem. Ono na to dost ukazovalo - kdo z mladistvých v drtivé většině přepadává na ulici mladší děti kvůli čórce? Koho bývá oblíbeným nástrojem do rvačky kudla? Kde se to událo? (Připomínám, že v té čtvrti je problém s vystěhovanými nepřizpůsobivými občany z jiné části města). Taky jsem si včera dlouho podle toho tajnůstkáření myslela, že jde o romský rasově motivovaný útok. Za co se samozřejmě omlouvám, i když, bohužel zkušenosti mluví jasnou řečí.

kudlankabezbozna ( 29. listopadu 2010 10:54 )

Možná by nebylo od věci poslat s ním do gulagu i taťku s mamčou. Tyhle věci většinou nevznikají samy od sebe a žádné dítě se a priori nenarodí jako grázl a vrah. Podle toho, co jsem o tom četla, podle toho, co jsem si od nich naposlouchala na youtube, mi to ukazuje na těžkou citovou deprivaci. Jestliže je z tebe deprivant v šestnácti, čí to asi bude nejspíš chyba????

anka ( 29. listopadu 2010 02:44 )

no...zivot je kratkej....)))))mas pravdu...krasnou dobrou noc..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání