Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Vyděšená máma: Moji Moniku (8) chtěli unést!

Autor: Aleš Půček, Kšim - 
26. listopadu 2010
07:10

Jenom neuvěřitelné štěstí a obrovský kus odvahy zřejmě zachránil osmiletou Moniku před útokem pedofilního zvrhlíka. Ten se ji ve čtvrtek za bílého dne pokusil unést jen pár kroků od jejího domova. Rodiče odvážné školačky jsou v šoku a celé Česko obchází strach. "Kdyby se jen o vteřinu zpozdila, už bychom ji nikdy neviděli," říká vyděšená Moniččina maminka.

Provedení útoku se možná podobalo způsobu, jakým dosud neznámý pachatel unesl v pražské Troji malou Aničku Janatkou (9). Po té policie marně pátrá již více než měsíc. Policie rodiče vyzývá: Dávejte si pozor a varujte své děti!

Před měsícem se devítiletá Anička Janatková vracela ze školy domů. Nedorazila. Zatím se našel jen její školní batůžek. Po jakékoliv stopě, která by je přivedla na stopu ztracené holčičky, pátrá speciální vyšetřovací tým. Ve čtvrtek se děsivý scénář téměř znovu zopakoval. O několik set kilometrů dál se osmiletou Moniku S. pokusil unést neznámý pachatel. A také na cestě ze školy. Naštěstí se tentokrát dívence podařilo násilníkovi utéct.

Zastavil ji neznámý muž

Celá dramatická událost se odehrála v malé vesničce Ořechov na Brněnsku. Po třetí hodině se malá Monika vracela ze školy domů, když ji zastavil neznámý muž.

"Byl příjemný a malou pozdravil, ona mu odpověděla a pokračovala dál," líčila děsivý zážitek Moniččina maminka v televizi Nova a i několik hodin po celé události bylo na jejím hlase znát obrovské rozrušení. To byl totiž teprve začátek.

"On ji pak předjel v autě na naší ulici, čtyři baráky od domu. Čekal u auta a když šla kolem něho, tak ji chytil pod krkem, vzal za nohy a hodil ji dovnitř," pokračuje maminka s popisem hrůzného zážitku.

V rozhodující chvíli si naštěstí dívenka dokázala zachovat chladnou hlavu. A taky měla neuvěřitelné štěstí. Zvrhlík totiž neměl zajištěné druhé dveře a pohotová dívenka se vysmekla z batohu, vyskočila jimi zpět na ulici a utekla.

Nelže, řekli vyšetřovatelé

Přestože se objevily spekulace, zda si dívenka celý příběh nevymyslela, vyšetřovatelé jsou si jisti. Dívenka nelže. Potvrdili to po výslechu dívky i s ohledem na skutečnost, že událost vidělo z okna domů několik svědků.

Malá školačka podle tvrzení své rozrušené maminky snáší celou událost dobře. Rodiče se naopak z celé události jen těžce vzpamatovávají. "Kdyby se jen o vteřinu zpozdila, už bychom ji nikdy neviděli," je si totiž jistá Moniččina maminka.

Po pachateli pátrají desítky policistů

Po pachateli se slehla zem. A to i přesto, že mají policisté jeho popis i popis auta, ve kterém chtěl odporný únos spáchat. Podle svědectví statečné dívenky byl muž štíhlé postavy a byl ve věku zhruba třiceti let.

Oblečen byl do šedé mikiny a džín. Podle tvrzení jedné ze svědkyní události se nebezpečný násilník může přesouvat v černém kombi. Policie vyzývá případné svědky, aby se jí ohlásili, a rodiče zároveň vzkazují rodičům: Buďte opatrní a varujte své děti před nebezpečím, které jim může hrozit. Po pachateli pokusu o únos pátrají desítky policistů.

Kdo by měl informace, které by mohly pomoci deviantního řidiče chytit, měl by podat oznámení na číslech 974 625 940 a 974 621 326 nebo na lince 158.

zaviracispendlik ( 26. listopadu 2010 22:19 )

Taky se mi to několikrát stalo, ale většinou ti co se obnažují, tak jim to stačí k uspokojení a nejsou nebezpeční, pouzehodně vystraší

anasyi ( 26. listopadu 2010 19:14 )

mno echo,ja nevim,ale ja byt pejsankovou,tak bych se zacala nejak branit,proti tomu,co zde o ni tady pises.Jak to vis,ze je to Lenka Kleisnerova?A ze ma nejake podvody?Ty jsi policajt?

anasyi ( 26. listopadu 2010 19:03 )

mno,pejsankova je nekdy na padrt z tech jejich komentaru,ale jsou komentare,kde s nim i souhlasim.

anasyi ( 26. listopadu 2010 19:00 )

gorgina,taky ziji ve spanelsku,ale ani marokance zde nevidim chodit samotne do skoly.To ze nemas duveru k nekomu,aby ti vyzvedaval dite ze skoly,je tezke,protoze ani ucitelka nemusi byt 100%,nemusis vedet,komu sve dite sveris.Je to o tom,bud k nekomu chceme mit duveru,ci ne.Ale nepracovat jenom proto,ze nemas k nekomu duveru,ze by ti dite vyzvedaval ze skoly?Mno nevim,asi mas jine zkusenost.Mas nejake zkusenosti,nebo vis o nekom ve spanelsku,komu bylo takto zneuzito dite?Jinak,me se system ve spanelsku libi,pokud odmyslim krizi,kterou prochazi vsechny staty

chloeee ( 26. listopadu 2010 18:13 )

v dobe komunismu, kdyz jsem sla v sesti letech ze skolky domu sama (to bylo tehdy normalni) v nasem baraku zastavil chlap a pred nasima dverma se obnazil!! Nastesti mama otevrela dvere a on zdrhnul. Mela jsem stesti, protoze v te dobe bylo v nasem meste hodne pripadu znasilneni (jednou sestileta, podruhe trinactileta). Takze tedy rozhodne nesouhlasim, ze v te dobe bylo bezpecneji. Jinak je mi zahadou, jaktoze si nikdo nepoznamena znacku auta? Taky to mohli prihlizejici sousedi hned nahlasit na policii a vyslat za nim hlidku?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání