Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chlapec (11) se kyselinou zranil sám

Clapce museli převézt  do vinohradské nemocnice. Ilustrační foto
 (Autor: Petr Merta a abl)
Autor: ČTK, ap - 
21. listopadu 2010
16:10

Aktualizováno: Celoživotní následky může mít jedenáctiletý chlapec z Varnsdorfu poté, co z klukovské hlouposti hodil zapálenou sirku do nalezené plechovky s ředidlem. Chlapec původně policii tvrdil, že na něj kyselinou zaútočil neznámý starší kluk.

Podle vyšetřovatelů se ale vše odehrálo jinak. Dva chlapci se navzájem znali a hoch se zranil kvůli zvědavosti. Hodili totiž do plechovky, ve které bylo ředidlo, zapálenou sirku. Skončil s popáleninami v nemocnici.

Původně vypovídal jinak

Po základním ošetření ve Varnsdorfu musel být hoch transportován do pražské vinohradské nemocnice. Zraněný chlapec je mimo ohrožení života. Má poraněný obličej včetně očí, a i když zatím nemá poškozené vidění, poranění se prý mohou vyvíjet.

Podle původní výpovědi chlapce ho napadl neznámý starší kluk. "Hrál si prý na dětském hřišti a nějaký starší kluk po něm hodil plechovku s neznámým obsahem a její obsah ho poleptal. Pak si toho moc nepamatuje," uvedl pod podmínkou zachování anonymity zdroj blízký případu. Policie se nyní domnívá, že si to chlapec ve strachu vymyslel.

divenka ( 21. listopadu 2010 11:43 )

vy jste si jako děcka nehráli na vojáky? A k čemu se teda prodávají plastové pistolky??? A proboha, jak střílel skrz okno??? aha, on jen mířil a dělal bum, případně tatata??? No to je teda průšvih, to jo.

darika ( 21. listopadu 2010 11:18 )

Myslím že je to i o rodičích a výchově. Dříve, když jsme něco provedli a od někoho dostali, rozhodně jsme se tím nechlubili doma. Myslím tím když jsme provedli nějakou lumpárnu. A nikdo nás úmyslně nemlátil a nešikanoval! Dnes dítěti už jen domluvíte a vedle stojící matka či otec reagují slovy: Co je vám po tom? Starejte se o sebe. Je to vaše dítě? takže začít bychom měli sami od sebe, přesně jak píšete. A ti co takhle reagují na kritiku nevhodného chování jejich dětí, těm tu jejich opuštěnost v pečovatelských domech s občasnými návštěvami dětí v období důchodu i docela přeju. Kdo chce kam...

osel ( 21. listopadu 2010 01:09 )

No a napomenul/a jste ho? Anebo nekdo jiny? Z ceho vlastne strilel? Z praku? Nebo pusky? Zkusil nekdo zavolat policajty, pokud to nekoho ohrozovalo? Pokud jsme vsichni ticho, a ustupujeme takovym typkum, tak samozrejme maji navrh. I kdych vim, ze je to riziko, pokud jsme zbabeli, tak to jinak ani nemuze koncit.

japome ( 20. listopadu 2010 23:12 )

Ty děti jsou dneska nějak blbější a blbější. Dnes v autobuse jel chlapec , seděl a celou dobu koukal z okna a střílel na vše co bylo venku . Nejsou ty počítače spíš pro zlost. Jestli to nemají zase z nějaké hry na PC.??

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání