Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Smrt právníka! Byla to vražda, nebo sebevražda?

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: David Malík)
Autor: iža, koj - 
18. listopadu 2010
19:53

Záhadnou smrt známého právníka řeší policie. Jeho tělo bylo nalezeno v lesním porostu poblíž kolejí Vysoké školy báňské v Ostravě-Porubě. Jak zdroj blízký policii Blesku potvrdil, s největší pravděpodobností jde o známého právníka Tomáše M. z Frýdku-Místku, který figuroval jako obhájce v kauze zkorumpovaných policistů z Vratimova.

„Zatím není jisté, zda to byla sebevražda, anebo zemřel násilnou smrtí,“ uvedl dále zdroj. Mobilní telefon právníka Tomáše M. ve čtvrtek večer zvedl jeden z jeho spolupracovníků. „Pan advokát je mrtvý, blížší informace k jeho smrti nemohu sdělit,“ řekl.

"Mohu potvrdit, že v lesním porostu poblíž VŠB bylo skutečně nalezeno tělo muže. Jelikož nebylo možno blíže určit příčinu smrti, byla nařízena soudní pitva,“ sdělila Blesku ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Advokát Tomáš M. „proslul“ mimo jiné jako obhájce v jednom z nejrozsáhlejších případů korupce mezi policisty. Zastupoval bývalého policistu Dalibora Radu, který vyfasoval nejvyšší trest v délce 28 měsíců. Verdikt loni potvrdil i odvolací soud.

Rada s dalšími devíti policisty byl odsouzen za zneužití pravomoci veřejného činitele, protože bral od řidičů úplatky. Jako jediný vyfasoval trest natvrdo, ostatní policisté dostali podmínky, část z nich i peněžité tresty a všichni pak zákaz práce u policejních složek na několik let.

Rada se zúčastnil nejvíce případů, při nichž policisté zastavovali řidiče a nabízeli jim, že jejich přestupky vyřeší takzvaně domluvou, tedy nejčastěji úplatkem v podobě peněz. Neodmítli však ani tašku s několika lahvemi alkoholu. Zda smrt advokáta může mít souvislost i s tímto případem, to zdroj nepotvrdil ani nevyloučil. Co však dělal známý právník v lesním porostu poblíž vysokoškolských kolejí? Každopádně jeho smrt zůstává záhadou.

nikitinkaa ( 20. listopadu 2010 09:35 )

Upřímnou soustrast všem. Byl opravdu skvělý, chytrý a vtipný kamarád. Pomohl všem co to potřebovali. A jestli ještě někdo napíše, že takových by mělo být více tak si zaslouží tu brokovnicí mezi oči oni. Nikdy nevíte co se stalo, že to udělal i když do něho by to člověk neřekl nikdy. Celý Třinec na něho bude vzpomínat.

giggsy ( 19. listopadu 2010 23:00 )

Skvělý člověk ještě lepší táta a kamarád skvělý právník upřímnou soustrast více lidí jako ON! Myslím že tu brokovnici by si zasloužili tady jiní na té dizkuzi RIP z Třince Tome! Nechť ti je zem lehká

ankitka ( 19. listopadu 2010 15:08 )

Přesně tak měl partnerku a dvě nádherné děti... Sportoval a lidé, kteří ho znali potvrdí, že byl dobrý člověk. Stejně tak jako si někteří obhajují svou práci, že to je jenom práce, tak on dělal tu svou!!! Ti co, zabíjeli ničili rodiny, tak tady sedí a smějou se...Ti co si zasloužili žít pomalu odcházejí... Ať je ti zem lehká Tome..

nikitinkaa ( 19. listopadu 2010 14:58 )

To že obhajoval zkorumpované policisty neznamená, že sám byl zkorumpovaný. Dělal jen svou práci. A tyhle debily co nemají žádné IQ a píšou tady nesmysly bych nechala zavřít. Jak tohle můžete vypustit z pusy. Jak už jedna uživatelka napsala měl děti, taky partnerku a přátelé, kteří na něho teď už můžou jen vzpomínat. A jen nám to strašně líto. A chtěli bychom vědět pravdu co se stalo, že musel mladý člověk zemřít. Byl to fakt super člověk.

ankitka ( 19. listopadu 2010 13:23 )

Ty jsi prostě debil!!!!!!!! Bez mozku a bez jediného náznaku sebemenšího čísla IQ..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání