Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zabil sedmiměsíční dítě, na soudce křičel "kriple"

Michal Nováček před českobudějovickým krajským soudem. To ještě netušil, jaký trest soudce za smrt dítěte vynese.
Michal Nováček před českobudějovickým krajským soudem. To ještě netušil, jaký trest soudce za smrt dítěte vynese.  (Autor: Vladimíra Hradská)
Autor: Vlaďka Hradská, Krvs - 
16. listopadu 2010
13:12

Michal Nováček (23) zabil 13. června sedmiměsíční dítě. Soud ho za strašlivý čin poslal na 16 let vězení. Dítě zemřelo na poškození plic. Odsouzený po přečtení rozsudku hrubě urážel soudce.

Nováček, který se před krajským soudem zpovídal z vraždy sedmiměsíčního chlapečka, neudržel emoce na uzdě. Když ho soud poslal do vězení na 16 let, vychrlil na soudce Aleše Koláře řadu nejsprostších nadávek. Odůvodnění rozsudku si tak ani nevyslechl. Předseda senátu ho nechal vyvést ze soudní síně.

Nováček hlídal v noci z 12. na 13. června v penzionu v Českých Velenicích na jihu Čech sedmiměsíčního syna své přítelkyně. Na plačící dítě hodil deky, polštář a ještě ho zalehl. Vadilo mu, že hlasitě brečí a on nemůže spát. Bezbranné dítě nezemřelo podle znalců na udušení, ale na silné pohmoždění plic.

Sprosté nadávky soudci

„Kriple. Zdechni, ty sv..ně,“ křičel na soudce Nováček, který před vynesením rozsudku projevil nad smrtí chlapečka lítost. Tvrdil, že dítě úmyslně nezabil. Na to co se stalo, si vlastně nepamatuje, protože byl opilý. Šel spát, chlapce normálně přikryl a pak ho probudila přítelkyně jeho partnerky s tím, že udusil dítě. Snažil se ho oživit, ale marně. Nakonec z penzionu utekl.

Matka dítěte před soudem prohlásila, že ji partner nutil k prostituci. Do pokoji ji ten osudný večer nechtěl pustit, dokud prý nevydělá nějaké peníze. Ona chtěla s touto prací skončit a vrátit se domů k otci. O svém úmyslu mu i řekla. Rozsudek není pravomocný. Obhájce si ponechal lhůtu na rozmyšlenou.

darika ( 21. listopadu 2010 11:01 )

ten chlap je magor který nepatří mezi slušné lidi. Zaslouží si trojnásobný trest! A stejně tak všichni ti co ublíží dětem a osobám mladším nebo i seniorům. To jsou lidi kteří se nemohou bránit nebo jsou na to příliš slabí. Popravdě nechápu proč bylo zrušeno zavedení registru různých deviantů a ROZHODNĚ SI NECHCI PŘEDSTAVIT CO BY BYLO MÍT SOUSEDA KTERÝ JE TAKOVÝ PARCHANT JAKO TENHLE TEN BLBEČEK!

kacota ( 18. listopadu 2010 09:55 )

stastnyjim

dagishka ( 18. listopadu 2010 08:36 )

Eliminovat,jak už bylo psáno-makat v dolech až do smrti.Hnus-zabít malé dítě kvůli pláči.

zofinka1 ( 17. listopadu 2010 20:16 )

Nejsem právník, ale pokud odsoudíme tři lidi za vhození jedné zápalné láhve na 22-24 let a za brutální vraždu dítěte a bezprecedentní urážení soudu jiného na 16 let, zdá se mi, že "je něco shnilého ve státě českém".

zaza30 ( 17. listopadu 2010 12:39 )

Thajsko!! Novodobej koncentrák by ta k***a zasloužia!! A makat od rána do večera, až se podělá!! Já jen doufám, že ho spoluvězni srovnaj do latě, šmejda.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání