Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Návštěvníci výstavy rozkradli vzácné stromky

Autor: rum, Krvs - 
15. listopadu 2010
12:54

Nenechaví návštěvníci rozkradli výstavu vzácných jehličnanů v pražské botanické zahradě v Troji! Ta musela expozici předčasně uzavřít. Problém je v tom, že exponáty pocházely ze soukromých sbírek.

Největším lákadlem výstavy Jehličnatá NEJ měla být jedinečná sbírka tzv. čarověníků, což jsou jehličnaté miniatury. Jenže lidé je rozkradli! Domů si je patrně odnášeli v taškách nebo baťozích. „Z venkovní expozice zmizelo osm kusů sbírkových unikátů,“ potvrdila mluvčí zahrady Marcela Uhlíková. Tato expozice tak byla uzavřena, výstava ostaních jehličnanů trvá do 28. listopadu.

zahrada zahrada | Botanická zahrada v Troji

Škoda je sice »jen« zhruba deset tisíc korun, ale pro zahradu je chování návštěvníků pohroma. „Exponáty byly zapůjčeny od soukromých pěstitelů. Ti nám po takové zkušenosti už nemusí nic do budoucna půjčovat,“ uvedla Uhlíková.

Výstavené kusy byly sice pojištěné, ale peníze nadšeným pěstitelům jejich vzácné stromečky nenahradí. „Na základě této zkušenosti jsme se rozhodli, že výstavy se vzácnými exponáty budeme dělat už jen od dubna do října v hlavní sezóně. To je totiž nonstop přítomna bezpečnostní agentura,“ dodala Uhlíková.

analog ( 16. listopadu 2010 09:58 )

egal ( 15. listopadu 2010 14:40 )

jak říkají latiníci, nic nového pod sluncem, loupeživá slovanská banda z východu ukradne podle vzoru svých nejvyšších představitelů úplně vše, už Dolfa to tu chtěl srovnat a škoda, že to nedotáhnul, je to tu už jako v rumunsku, hnus, nechápu pořadatele výstavy, proč když jsou chamtiví zlodějští češi tímto známí, že to dříví nějak nezajistili je to hanba

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání