Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Ředitel Central Group je ve vazbě: Jde o konkurenční boj?

Výkonný ředitel společnosti Aleš Novotný je vyslýchán kvůli podvodům na daních
Výkonný ředitel společnosti Aleš Novotný je vyslýchán kvůli podvodům na daních  (Autor: Central Group)
Autor: kyc, koj - 
14. listopadu 2010
21:07

Výkonný ředitel společnosti Central Group Aleš Novotný skončil na policii! Kvůli údajným podvodům na daních ho policie celý víkend vyslýchala. Central Group teď dělá, co může, aby svou pošramocenou pověst vylepšila. Jde o konkurenční boj, brání svého ředitele.

První zprávy hovořily o tom, že policisté vyslýchají rovnou čtyři manažery Central Group. „Vyslýchán je pouze výkonný ředitel Aleš Novotný. Zbylé tři osoby nejsou z Central Group, ale z jiných firem,“ uvedla společnost ve svém oficiálním prohlášení.

Aleš Novotný měl údajně šidit stát na daních. Všichni čtyři vyslýchaní podle všeho stát připravili o 330 milionů korun. Novotný totiž údajně proplácel fiktivní faktury za reklamu a stavební činnost. To však společnost razantně popírá. „Za dobu našeho působení jsme českému státu odvedli na daních již více než jednu miliardu korun. Je absurdní, že právě my jsme nyní popotahováni kvůli daním,“ vyjádřila se firma.

Protikorupční policie zatím odmítla dát k případu jakékoli informace.
Společnost má v současnosti zhruba třetinový podíl na trhu s novými byty a domy v Praze. Základní kapitál Central Group je 2,7 miliardy korun. Už přes rok však policie vyšetřuje její údajné daňové úniky.

husqarnowicz ( 15. listopadu 2010 11:19 )

Co manažer,to lump. Aspoň tedy u nás. Psal jsem to minule k podobnému článku a dnes se zase ukazuje,že nejsem od pravdy daleko. Bohužel.

gogo ( 14. listopadu 2010 21:21 )

Kvůli údajným podvodům na daních ? V Česku ??

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání