Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Zatčení manažerů Central Group: Ošidili stát o 300 milionů?

Výkonného ředitele společnosti Aleše Novotného poslal soud do vazby
Výkonného ředitele společnosti Aleše Novotného poslal soud do vazby  (Autor: Reprofoto TV Nova)
Autor: ČTK, jos - 
13. listopadu 2010
22:00

Policie zatkla čtyři manažery Central Group kvůli podezření z daňových úniků. Informaci přinesla v sobotu večer televize Nova.

Jsou podezřelí, že připravili stát na daních o 330 milionů korun. Mezi zadrženými je i Aleš Novotný, výkonný ředitel společnosti Central Group, která opatří k leadrům na trhu nových bytů.

Policie vyšetřuje podezření na daňové úniky Central Groupu už více než rok. Vloni v listopadu policie provedla v kancelářích Central Group razii a zabavila účetnictví firmy. Vedení společnosti tehdy tvrdilo, že za vyšetřováním firmy stojí konkurenční boj.

"Byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu krácení daní podle paragrafu 148 trestního zákona," řekl letos v únoru k zájmu policie o společnost Central Group mluvčí Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK) Roman Skřepek. Podle Novy ale zatím nebyl nikdo z manažerů obviněn.

Majitelem 90 procent akcií Central Group je zakladatel společnosti a předseda představenstva Dušan Kunovský. V roce 2008 prodal za jednu miliardu korun desetiprocentní podíl ve firmě neznámé švýcarské finanční společnosti Global Property Capital.

dagma9 ( 5. prosince 2011 21:28 )

Nejde vůbec o to kdo se lépe nebo hůře učil. Zloďej zůstane zloďejem ať je hloupý nebo chytrý. Jedinej,rozdíl je že bohatý zloďeje nezavřou. A Ten kdo je bohatý nemusí být vždycky jenom chytrý. Prostě si jenom zaplatí lepší právníky nebo prostě uplatí soudce.

sakra ( 14. listopadu 2010 17:58 )

Všechny nyní rozkrádané peníze dříve končily ve státní pokladně.

husqarnowicz ( 14. listopadu 2010 16:23 )

Nevím,jak je tomu v jiných zemích,ale tady to vypadá,že co manažer,to lump.

gevi ( 14. listopadu 2010 13:45 )

No pravda je, že dobré vzdělání rozhodně není na škodu. Píšete, že vy chudí obyčejní jste se hůře učili. Je to pravda a je jedno, zda jste se hůře učili kvůli tomu, že na to nemáte inteligenci nebo že jste učené prostě flákali. Nevzdělaní lidé skutečně tvoří většinu chudých a nespokojených lidí.

gevi ( 14. listopadu 2010 13:41 )

Také vy se představujete ve svých příspěvcích, jako ostatně zde každý. Možná jste ve skutečnosti inteligentní, pozitivně myslící, činorodý člověk, plný elánu a všestranných zájmů. Vaše příspěvky však - a jedině podle nich vás můžeme soudit - vypovídají něco docela jiného.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání