Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Policie zná totožnost osmi obětí požáru na Florenci

Autor: ČTK, rvs - 
8. listopadu 2010
21:08

Policie už zná totožnost osmi z celkem devíti obětí tragického požáru, který 26. října zachvátil nádražní budovu na pražské Florenci. Příčina požáru zatím nebyla objasněna.

Podle informací televize Nova bylo ohnisek požáru více, což by nasvědčovalo tomu, že požár založil žhář. Mezi mrtvými bylo šest mužů a dvě ženy. K jejich identifikaci přispěli svědci a v případě některých až analýza DNA, kterou provedl kriminalistický ústav.

Nádražní budova u pražského autobusového nádraží na Florenci vzplála krátce po půlnoci 27. října. Záchranáři z domu nejprve vyprostili mladou ženu a muže, nikdo další už ale z ohnivého pekla živý nevyšel. Postupně se našla těla devíti lidí. Jim už záchranáři pomoci nedokázali.

Okolnosti i výpovědi svědků napovídají tomu, že dům obývali bezdomovci. O bezdomovcích mluvil i pracovník ostrahy, který v noci na místo jako první přivolal hasiče.

Jeden z nejtragičtějších požárů

Požár se počtem obětí zapsal mezi historicky nejtragičtější události tohoto druhu. Předtím si nejvíc obětí vyžádal požár, který v listopadu 1984 zachvátil Ústav sociální péče v Měděnci v severních Čechách. Zahynulo při něm 26 chovanek. Při požáru pražského hotelu Olympik v květnu 1995 zahynulo osm lidí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání