Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Okradený Michal: Sám si vypátral auto i zloděje

Autor: Marie Machková - 
24. října 2010
06:34

Za nalezení sběratelsky cenného sportovního vozu, který mu ukradli, vypsal Michal Pustka (25) z Trojanovic na Novojičínsku odměnu. Podařilo se mu tak vypátrat zloděje svého tuningového auta, které si cení na 700 tisíc korun. Přihlásil se mu totiž právě pachatel.

„Na tom autě mi moc záleželo. Skládal jsem ho šest let. Každý díl karoserie je na něj speciálně vyrobený. Žádný jiný takový kus v naší republice není, nemůže být,“ prohlásil Pustka. V červenci však o svůj sběratelsky cenný vůz, který má hodnotu přes 700 tisíc korun, přišel. Zloději mu ho ukradli z garáže. Šli najisto. Dobře věděli, že tento typ nesmí na silnici. Tak ho naložili na náklaďák a odvezli.

„Po celé Moravě a na internetu jsem rozvěsil letáky s fotografií vozu a nabídl jsem 50 tisíc za informaci vedoucí k jeho nalezení. Ozval se člověk, který tvrdil, že o autě ví. Původně jsem vůbec netušil, že to je ten zloděj, ani mě to nenapadlo,“ popsal Michal Pustka.

Druhé společné schůzce, na které měl majitel předat peníze výměnou za informace o autě, už asistovala policie. „Zadrželi jsme dva muže (22, 26) a obvinili je z krádeže. Vůz, který ukrývali v garáži ve Frýdku-Místku, vydali,“ sdělil mluvčí novojičínské policie Petr Gřes.

Oba muži už jsou ve vězení, protože podle policie mají na krku další delikty.

spaly ( 24. října 2010 18:11 )

tuzing jo? vis co je to tuzing? ja treba delal jen styling zadny tuzing... miluju lidi co na vsechno reknou tuzing ale nevi vubec o co jde

annael ( 24. října 2010 14:33 )

Jenom hlupák kritizuje něco, o čem nic neví. Z tebe nemluví rozum, ale hloupá zaujatost proti něčemu, čemu vůbec nerozumíš.

crocodylus ( 24. října 2010 13:42 )

Od kdy si vy tuzingáři kadíte do vlastního hnízda? Neměl by ses ho jako podobný prznitel spíše zastávat?

crocodylus ( 24. října 2010 13:40 )

K ohodnocení tohohle tuzingu mi stačí maličko vkusu. To že je tvůj synovec stejný pošuk jako vlastník tohohle střepu je mi líto. Třeba časem dospěje a začne dělat něco smysluplného. Jo a přísahám že žádné tuningové auto jsem nepostavil a kdyby mě to náhodou napadlo, prosím kolemjdoucí, aby mi urychleně takovou pitomost vymlátili z hlavy...

annael ( 24. října 2010 13:16 )

K rozpoznání kvality omáčky ti stačí chuťové buňky. Ty má každý. K ohodnocení tuningového auta potřebuješ znalosti. Můj synovec, který si taky jedno postavil a který o tom hodně ví, říkal, že toto auto je velmi slušný průměr. A kolik tuningových aut jsi postavil ty?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání