Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Odposlechy šéfa policie: Michal David žádal o službičku pro kamaráda

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Tomáš Brych, Saša Šeflová - 
22. října 2010
18:06

Přijímání úplatků, zneužití pravomoci veřejného činitele, podvod a zkreslování údajů v hospodaření. Takové obžalobě čelí u soudu bývalý ředitel liberecké policie Miroslav Dvořák. Nadstandardní služby poskytoval nejen místním politikům. Podle pátečních zveřejněných odposlechů ale mezi jeho 'klienty' patřil i zpěvák Michal David!

David ho podle odposlechů žádal o pomoc pro svého známého, kterého policie vyšetřovala pro údajné ublížení na zdraví. Dvořák dotyčnému doporučil, aby si vzal raději právníka, protože policie má k dispozici fotografie zmlácené ženy. „Mirka Dvořáka znám 25 let. Je fakt, že jsem mu volal. A to kvůli jednomu kamarádovi, který se naboural a potřeboval, aby co nejdříve přijeli policisté, kteří by to vyšetřili. O nic jiného nešlo,“ popřel Michal David Blesku, že by jeho kamarád zbil ženu.

„Na nic jsem se nedíval, jen jsem mu zahrál takové divadýlko,“ komentoval Dvořák nahrávku rozhovoru u soudu.

Odposlechy ale dokázaly jiné zločiny

Odposlechy potvrdily, že se bývalý policejní ředitel skutečně postaral o to, aby zametl přestupek krajského náměstka pro dopravu Martina Seppa (ČSSD). Sepp údajně překročil povolenou rychlost o 49 kilometrů v hodině a hrozila mu ztráta řidičského průkazu a pokuta až 10 000 korun. „Mám to u sebe, bude to v pořádku. Pro tebe to dopadlo dobře,“ ujišťoval opakovaně Dvořák po telefonu Seppa.

Telefonáty také ukazují jak se Dvořák se svým známým bavil o projektu bezpečnost u škol. Po firmě Matra chtěl podle obžaloby úplatek 250 tisíc korun, za což mu hrozí osm let vězení.

Soud bude pokračovat v prosinci.

montpelier ( 23. října 2010 02:57 )

zvědavá co nafásne, ale asi nic moc, jelikož máme bezva zákony, které mají spousty prolézaček, takže nakonec nima vyleze ven

bondzlomu ( 22. října 2010 19:12 )

to nemůže nikoho překvapit je přece z mafiánskýho klanu Kočků, všichni si myslí, že můžou všechno

agent007 ( 22. října 2010 18:45 )

jenom se bojim ze diky tomu ze ma uniformu dostane podminku, jinej by dosta 7 let

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání