Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dívka (17) zabila svého otčíma

Autor: ČTK, šim - 
15. října 2010
16:28

Malá obec na Opavsku zažila šok. K. J. (17) zde ubodala svého otčíma (†46). Podle svědků se jen bránila. Mladá dívenka otočila ve čtvrtek večer nůž proti svému nevlastnímu otci a několikrát ho pobodala. Muž byl na místě mrtvý.

„Bylo nám nahlášeno vážné krvácející poranění ruky. Okamžitě jsme na místo vyjeli. Muž však již nejevil žádné známky života,“ sdělil mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. Ani po několika pokusech o oživení se ho nepodařilo přivést k životu.

Podle svědků musela dívka často snášet bytí a ponižování. Ona je to hodná holka, kterou její otčím Ivan pořád bil. Byl to alkoholik, který, když neměl flašku v ruce, tak byl agresivní,“ řekl rodinný známý Dezider Pohlodko. V domě žila Katka ještě s babičkou (62), která se k celému případu nechtěla vyjádřit.

„Ta rodina si toho zažila už moc. Vlastní otec dívky se před patnácti lety oběsil, jelikož byl svědkem manželčiny nevěry. Od té doby s otčímem Katka žila v jednom domě,“ doplnil Pohlodko. Matka dívky měla před několika lety také zemřít. „Její maminka umřela, proto bydlí s babičkou,“ řekla sousedka, která si nepřála být jmenována.

Dívka byla po útoku převezena policií k výslechu. Kriminalisté celý případ vyšetřují, jako těžké ublížení na zdraví. Bližší informace vzhledem k nezletilosti dívky nemůžeme sdělit,“ řekla policejní komisařka Darina Majková.

montpelier ( 16. října 2010 20:17 )

svěží názor, bohužel nemám vlastní děti, takže nemám ani zkušenost, jak je to s dospívajícím puberťákem. Mám jen zkušenost sama se sebou, ale byla jsem klidná, neproblematická.

montpelier ( 16. října 2010 20:14 )

ale tzv. rychlokvašní žůůrnalisti z Blesku ano a netýká se to jen tohoto článku, bohužel

alenam ( 16. října 2010 12:41 )

co takhle si nejřív zjistit fakta a pak teprv psát? Už si to nejmíň třikrát upravoval a ne a ne se do pravdy trefit

sova13 ( 16. října 2010 11:46 )

Ty posloucháš svoje děti? Nemělo by to být spíš obráceně? Netvrdím, že děti nemají právo na názor, ale vždy rozhodují rodiče a je jenom na nich, na kolik vezmou názor dítěte v úvahu. Rozhodně nepovažuji za správné, aby svobodné, rozvedené nebo ovdovělé ženy žily až do dospělosti dětí samy. Jenom při výběru partnera musí používat kromě srdce i mozek, aby tem muž nebyl tím nejlepším jenom pro ně, ale i pro děti.

neni ( 16. října 2010 10:25 )

sem rodiny prislusnik to co se tu pise sou z vetsiny jen blbe keci a kdyz nic nevi tak at nepisou!!!!!!jinak mamka žije!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání